Moja stručná
recenzia na
Magene C506 (po 5 jazdách a cca 30Okm)
Nastavenie profilu, obrazoviek, prepojenie s appkou, spárovanie cykloPC - všetko je easy.
Podarilo sa mi pripojiť všetky senzory (od Garminu) čo bežne používam - rychlosť, HR, kadencia. Všetko prebehlo rychlo a hladko. Pri kadenci som musel zvoliť spojenie cez BT. ANT+ nefungovalo, neviem prečo.
Čo sa týka prenosu dát na Stravu tak všetko bez problémov (vo výjazde pripíše automaticky
bajk aj
GPS zariadenie + všetky záznami zo senzorov). Import trasy do zariadenia tiež - no problem.
Prenos trasy do Magene je pomerne jednoduchý - stiahneš GPX subor (z máp cz, Stravy a podobne), uploadneš GPX subor na Googldisk, v mobile v appke (OnelapFit) otvorší subor z Googledisku a nasledne si trasu z appky pošleš do Magene. Garmin má toto jednoduchšie (skrz Stravu) ale aj tento spôsob sa dá akceptovať.
No a čo navigacia - no popravde celkom naprd - presne ako sa píše všemožne na internete. Totalne nelogické navigačné pokyny, prípadne tam kde by sa pokyn pýtal žiadny nie je. Fakt 80% su bludy. Keby človek nesleduje mapu tak ho navigacia povodí kade tade. A to aj na rovnej cyklotrase ! Stačí, že cyklotrasa trochu zmení priebeh a navigačný pokyn znie obočiť doprava, doslova

Asi 5x som zle odbočil kvoli týmto pokynom. Následne som už sledoval len čisto mapu. V
mape nie je nijaké spresnenie, znazornenie/detail. Jedine ak je nejaka väčšia zákruta, viac zakrut po sebe tak sa
mapa zoom-ne sama, automaticky.
Jediné malé pozitivum, že aspoň náhradnú trasu rýchlo cykloPC prepočíta a zvýrazní v mape (načerveno, inak je trasa namodro).
Približenie/oddialenie
mapy je len v 3 ! krokoch čo je fakt málo, s mapou sa tiež nedá posúvať/pracovať čo je dosť negativum, nehovoriac o tom, že mapá má málo detailov, farebné odlíšenie žiadne (lesy, polia, intravilan, atd. - proste nič !). V tomto je Garmin priam bezchybný.
Ešte je tu jeden problém a to ak vám začína aj končí trasa v rovnakom bode resp. resp,. záver/začiatok trasy máte rovnaký ta navigcia zblbne resp. sa ukončí

Musíte ju zapnuť až v bode kde sa trasa tam/späť rozdeluje.
Keď už je pokyn správny - napr. odbočiť doprava, tak odbočím a po 50m stále ukazuje, že mam odbočiť - proste tie pokyny su oneskorené, resp. tie reakcie.
Velkosť, tvar, dizajn hodnostiť nebudem to je subjektívne - každému vyhovuje niečo iné. Mne vyhovoval plne akurát ten display by sa hodil fakt ten väčší asi (C606).
Inak držiaky/mounty su kompatibilné s GARMINom
Ak vyššie zmienené veci nezlepšia/neopravia/nedoplnia tak Magene by som NEodporučil - primárne na navigovanie. Ak áno, tak počítaje s tým, že obrazovka s mapou bude stále pred vámi a navigačné pokyny musíte z 80% ignorovať. Ak chcete Magene na záznam trasy + historiu km bicykla, alebo prehlad údajov počas výjazdu tak je C506 výborná volba.
Appka (OnelapFit) by tiež zaslúžila dopracovať. V prípade, že by tieto nedostatky dotiahli, potom sa oplatí rovno kúpiť ,,top,, model C606 s väčším display-om.
Po týždni by som ohodnotil asi 6,5 z 10.
(Inak mám Garmin 830 a stiahnute topo. mapy)