Ahojte, potrebujem poradiť, kto trpí alebo mal problémy s týmto neprijemnym ochorením, viete odporučiť sedlo, ktoré je naozaj vhodné a pomohlo Vám minimalizovať tento problém? Dakujem
Potrebujem na cestny bicykel.
30.06.2025 - 19:32:56
00
Sedlo nema s hemoroidmi nic, ani s vonkajsimi a uz vobec nie s vnutornymi. Ak mas bezne sedlo, sedis na ritnych kostiach, nie na analnom otvore.
Minimalizovat problem pomoze liecba, event. chir. zakrok.
30.06.2025 - 22:22:58
01
a tak ako aj kŕčové žily a Terminátor, vrátia sa 8)
30.06.2025 - 22:37:01
00
Ja som mal asi 4 roky do zadu, pomohol zakrok, nasledne som si bol zmerat ritne kosti a vysledok bol ze potrebujem 152mm a viac siroke sedlo. Bezne davaju okolo 130mm. Kupil som selle aspide 155mm. Odvtedy klud, klop klop
22.07.2025 - 11:57:55
01
@Dudo Nemáš celkom pravdu. Bicyklové sedlo zvyšuje tlak a napätie ciev v panvovej oblasti vrátane zvierača. Aj keď cyklistika sama o sebe hemoroidy nespúšťa, ak sa k nim už človek dopracoval tak bohužiaľ bicykel sa neodporúča. To je info priamo od doktora. Ja sám s nimi momentálne zápasím a tiež sa zatiaľ cyklistiky vzdať nemienim takže sa pokúšam experimentovať so sedlami. Rozmýšľam nad Brooks keďže tie kožené sa vraj vytvarujú podľa konkrétneho zadku. No chcel by som info od ľudí ktorí to s nimi skúsili lebo sú dosť drahé a ťažké.... nechcem do toho ísť a potom zistiť, že to bolo k ničomu.

Breer No "hemoroidy" sú v podstate krčové žily na takomto nepríjemnom mieste :) Hemoroidami sa medicínsky nazývajú žily okolo zvierača, má ich každý človek, len o tom nič nevie pokiaľ nezačnú problémy. Ale v princípe je to to isté ako mať krčové žily na nohe len na inom mieste.....

mailer Chlape, buď rád. Doktor mi tvrdil, že pokiaľ nezanechám cyklistiku a brutálne neupravím stravovanie tak nijaká operácia nezaručuje, že sa to nevráti... Vraj mal pacienta čo išiel na laserový zákrok ale keďže bicykloval tak po 2 rokoch bol v ambulancii znova.
28.07.2025 - 12:39:42
00
Vies, to su take urban legend doktorov, ta problematika je trochu hlbsia. Tiez som nespravne pouzil vyraz "bezne sedlo", mal som na mysli skor "vhodne" sedlo. Lekar, ktory nebicykluje, reaguje pausalne a nerozlisuje dedka jazdiaceho do krcmy a profi cyklisktu. (Je to podobne, ako "kolena sa nicia behanim", bez toho, aby som rozanalyzoval obuv, povrch a spravnu podologiu...)
Nespomenul si aky "druh" mas. Samozrejme zalezi od druhu a rozsahu hemoroidov, snad sa nebavime o akutnej forme spojenej so zapalom alebo pri prolapse, ked uz vychadzaju von - to je potom uplne ina story...

Takze skusim upresnit, ak mas vhodne sedlo so spravnou sirkou, aby si sedel na ritnych kostiach a zaroven s otvorom/vyrezom/kanalom, tzn take, ktore minimalizuje riziko tlaku a pouzivas cyklo-vlozku spolu so zvysenou hygienou a zaroven nejazdis ultra vzdialenosti resp objemy profika, tak by cyklistika nemal sposobovat problem, dokonca za urcitych okolnosti moze pomoct pri chudnuti a traveni.

A Brooks urcite neodporucam.
28.07.2025 - 15:57:53
00
Dudo U mňa sa jedná o vnútorné... bol som na laserovom zákroku, ale tých je tiež niekoľko a bohužiaľ som bol na takom ktorý nakoniec vlastne nemal veľký efekt..... Áno, ak dávam rozumné objemy a gate s dobrou cyklovložkou tak sa to zatiaľ dá. Pár krát som to ale prepískol a po 2 celodenných túrach sa to zhoršilo a musel som dať 5 týždňov pauzu.... Teraz sa snažím nájsť sedlo ktoré by tomu pomohlo. Od kúpy mám na graveli Selle Royal 140mm, ale mám pocit, že treba širšie. Skúsil som Fizik Tempo Aliante R5 155 mm ale to bolo ešte horšie, hlavne kvôli jeho tvrdosti a aj tvar mi nesadol. Takže išlo preč a teraz testujem z požičovne Selle San Marco Mantra Dynamic sedlo, 154 mm.

Môžem sa opýtať prečo nie Brooks? Na kožené verzie som čítal dosť pochvalných recenzií.
28.07.2025 - 16:43:04
00
Tie sedla su ok, ale nie na tuto diagnozu, ty nemozes predsa "vysediet sedlo". Hladaj s velkou dierou, tie bocne okraje v zasade aj pruzia, alebo sa zameraj na vyrazne anatomicke (Selle SMP, ISM, SQLab, Ergon) Ja (s vnutornymi) pouzivam SQLab a situacia je stabilna... len stale zdoraznujem - spravna sirka je zaklad... hladaj a testuj
28.07.2025 - 17:27:26
02
keyboard_arrow_up