mam teraz celkom dilemu ci v oktobri objednat Canyon Spectral 7.0 EX alebo si priplatit na Strive 6.0 race
Priatelka ma EX, ja mam Strive, a obaja sme velmi spokojni :- ) Brali sme to s ohladom kto viac preferuje co. Ja by som ako je rok dlhy idealne jazdil iba v strediskach ale realita je ze tolko casu nemam tak obcas aj nejaky vylet do Karpat musim spravit. Priatelka zas rada aj take dlhsie XC-ckovejsie vylety.
Inak zrovna Race verzia a EX su si relativne blizke, ale stale ich deli okrem odpruzenia a shapeshifteru aj 1.2kg, co neni zanedbatelne ak ti ide o celkovu mrstnost.
V uvahu treba zobrat aj geometriu, Strive Race ma o 20mm dlhsi Reach nez Spectral.
Ak chces aj sutazit ako pises tak to tiez su oba fajn, 1/3 Canyon Factory teamu jazdi Spectral (dokonca tam maju obcas aj 160-170mm vidlu).
Ja by som nerozmyslal v tom smere ze co uz je "overkill", to je obmedzujuce delenie. Skor co su tvoje priority. Strive je urcite zabavnejsi dole kopcom, ale vo vsetkom ostatnom bude mat penaltu. Niekomu stoji vsetko za to uzit si to dole kopcom co najviac, ini to beru viac rozlozene a preferuju univerzalnejsie riesenie.
Do Oktobra je casu dost tak to nas isto stretnes dakedy na Kolibe tak si mozes pozriet nazivo ten rozdiel a posadit sa na to. Nemam sice Race verziu ale aj tak to celkom dobre vidno :- )