Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Otazka ked na tom ex zjazdim kazetu,je nejaka moznost-orech na tie sram osy pre shimano xt 11 s ?

Kedze Sram vyraba na Roam30 oba orechy tak podla mna urcite ano.

Ale konverzne kity co som narychlo vygooglil ho priamo nespecifikuju,
http://santiambicycle.com/product/sram-conversion-cap-9-10-speed-driver-body-for-roam-60-50-and-rail-50-wheel-227723-1.htm
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 20:55:27
00
JurajTalcik" Dlhsi nez 50mm predstavec sa tam ozaj nehodi ak to chces na technicke jazdenie ako pises a ak ti pride ze XL uz moze byt pridlhe, tak radsej si priplatit (20 euro pri objednavke) vymenu za 40mm predstavec."

Ale ked tam dam 40mm predstavec tak to bude este kratsi posed nie? A to Xl ma dlhy razvor kolies 1222mm co je o 9cm viac ako na sucasnom biku, nechcem aby z toho bol kamion. Ked sa pytam enduristov tak hovoria L a "normalny" jazdci urcite XL tak teraz mozem tipovat. Videl si to video co som postol, co myslis ty?
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 21:04:38
00
Shimano sa ale na 7.0 EX vooobec nehodi :) ...ved cely bicykel je postaveny na Srame - RS vidla, tlmic, teleskopka, Sram kluky, prehadzovac, radenie, brzdy, kotuce, kolesa... XG-1150 kazeta stoji 105 eur, to uz nie je taka tragedia, ci ?
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 21:08:56
00
JurajTalcik" Dlhsi nez 50mm predstavec sa tam ozaj nehodi ak to chces na technicke jazdenie ako pises a ak ti pride ze XL uz moze byt pridlhe, tak radsej si priplatit (20 euro pri objednavke) vymenu za 40mm predstavec."

Ale ked tam dam 40mm predstavec tak to bude este kratsi posed nie? A to Xl ma dlhy razvor kolies 1222mm co je o 9cm viac ako na sucasnom biku, nechcem aby z toho bol kamion. Ked sa pytam enduristov tak hovoria L a "normalny" jazdci urcite XL tak teraz mozem tipovat. Videl si to video co som postol, co myslis ty?

Tych 40mm som samozrejme myslel ku XL-ku, ako lepsiu alternativu k tvojmu napadu pre L-ko + dlhsi predstavec, co urcite nie je idealna volba, ak by samotne L-ko bolo prikratke. Ani XL-ko s 480 neni kamion. Toto "kamion" je cele na nervy iduce ked to tu porovnavame s tym co sa jazdilo 10 rokov dozadu, co je sice pekne, ale irelevantne, proste dnes je pohlad na geometriu inde. Aj 66 uhol bol par rokov dozadu "DH nakopnuty harley". Mondraker ma v XL-ku 520mm (a 1240 wheelbase), a niektore custom Nikolai/PUSH geometrie este viac. Tym nechcem povedat ze to je daky ideal, ale tie cisla pri Canyone su daleko od dakeho extremu. Su uplne normalne vzhladom na to ze sa polozil hlavovy uhol, skratila zadna stavba,etc... V skratke, jazdi sa s tym dobre.

S videa nie som expert.., povedal by som ze kratky ale aj ja osobne preferujem trocha kratsi. Ale ty sam musis vediet ako si sa citil, hoci na urcite zmeny si treba zvyknut. Myslim ze aj na L-ko aj XL-ko by si zvykol. Ideal by asi bol objednat XL, a vymenit ho, len bohvie ako s tymto zamiesaju dodacie lehoty...
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 21:29:56
00
Skor coho by som sa bal, a to je dost zle ze to tak robia (a robia to vsetky znacky az na vynimky), je privysoky narast hlavovej a sedlovej trubky pri XL-ku. (na kazdych 25mm pri Reach, 40mm v sedlovej trubke....).
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 21:34:24
00
problem je ze ten spectral 7.0 ex uz ma XL vypredane, potom je 7.0 v XL ale az koncom augusta, vyssia sedlovka by nevadila, ale aky vplyv by mala tak vysoka hlavova trubka?
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 21:43:12
00
Vyska riaditok je velmi osobna/vkusova vec, ale pri 17cm hlavovej trubke (a to chvalabohu ze Canyon pouziva 'zero stack' hlavove zlozenie) mozes lahko prijst na to ze to je privysoko na teba a potom ti ostava akurat tak otoceny predstavec a flat bary kupit. A na druhej strane nemusi, pozeram ze aj na sucasnom biku mas este podlozky aj rise predstavec a to vsetko pri 29" takze najskor by ti to nevadilo. Toto im dost vycitaju aj v recenziach (pre porovnanie SC Bronson ma o 5cm nizsiu hlavovku ale nema zero stack takze je to skor 4cm rozdiel, stale dostatocne na ilustraciu)
Ta sedlovka by bola vacsi problem. Ide o flexibilitu, tym ze to takto dizajnuju robia znacne problemy ludom z inymi nez konfekcnymi proporciami, prip. preferenciami.
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 22:02:54
00
Ja som dost nekonfekcny, dlhe ruky a nohy a presne na rozhrani L-XL, tazke rozhodovanie. Skusim to L a ked tak ho poslem spet. Pri skusani som sa citil lepsie ako na mojom sucasnom biku, ale zas je nieco ine jazdit pred domom par minut a v lese niekolko hodin. Inac diky za rady a odpovede ;-)
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 22:22:30
00
Ak si sa citil dobre, tak by som to tiez asi zakoncil pri tom L-ku. Ak pises ze mas dlhe nohy/ruky, tak potom ignoruj to "kolena blizko riaditok" co odpisali. Dlhsi reach sedi primarne ludom s dlhsim trupom nez koncatinami, co ty nie si.
Na forach vyzera ze vacsina ludi tiez konci pri nizsej velkosti, a XL je pre 190+ cm. Este som prebrowsoval Singletrack a Pinkbike, ale XL Spectral je rarita sam o sebe :- ).
http://www.mtb-news.de/forum/t/canyon-spectral-al-2015.722354/

Este tie 76cm riaditka ti mozu byt kratke a vacsimi si tiez trocha skorigujes vystrety posed. Tak vela stastia s bikom :- ). Co spravis s 29" ? Ponehas oba ?
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 22:28:53
00
Nagasaki ja mam tiež 188cm a 88 mam rozkrok. Jazdil som spesla camber XL na 26 kolesách. Na celodenné jazdenie bol dobrý, ale pri zjazdoch mi pripadal trošku dlhší ako by som chcel, nebol tak obratny. V Kalnici som testoval spectrala 8 v XL a pripadal mi rovnaký ako môj bývali specialized. Usúdil som ze by som skôr volil L rám, bol by hravejsi, nie ze by to bolo na XL o ničom, bol to úžasný bike. A testoval som ho na tej enduro trati. Mal som tam aj stumpjumper L a ten mi sadol na výbornú.
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 22:42:52
00
Karci83 mas podobne miery ako ja, takze si mi dal dobre info. Ja som jazdil camber 29" XL minuly rok a to sa nedalo v zjazdoch ovladat,hrozne velky, ale mal 10cm predstavec tak preto. Urcite by som zniesol XL, ale chcem by co najobratnejsi na trailoch a zjazdoch+ta vybava a vaha na spectrali 7 EX sa tazko odmieta tak skusim L. Bol mi ponuknuty tohtorocny model Specialized enduro 29" L v cene Spectralu7eX, ale tam je vaha okolo 15kg a nema ani teleskopku tak som to vylucil, aj ked to moze byt zaujimavy bike.

JurajTalcik presne to forum citam aj ja teraz a vela ludi s pribliznymi parametrami ide do L, bol tam aj niekto s 194 cm a 92 Inseam a radsej isiel do L kôli agilite. Najradsej by som si nechal oba biky:), 29" na dlhsie vyjazdy a spectral na zabavu, ale snad aj snim budem moct spravit nejaky vylet. Financie ale nepustia tak Nerve bude musiet ist
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 22:57:22
00
Ja si myslím, že nič nepokazis. Ja som veľký odporca 29, ale v Kalnici som neodmietol ponuku na S-worksove enduro 29 v L-ka a poviem ti, že má prekvapil v každom ohľade. Ani jeden bike nebol tak geniálne obratny a hravi ako on. Ale to je s works a tie peniaze by som za to vzivote nedal. Moja priorita je tiež čo najhlavnejšie bike a myslím si že tým spectrala nič nepokazis. Pomer cena/výbava je neprekonateľná. Tiež som mal ponuku na S enduro za 2200 alebo Slash za 3000. U Canyonu mam všetko čo som chcel a nepotrebujem nič obmieňať a ďalej navysovat cenu.
Zobraziť komentár 15.07.2015 - 23:07:49
00
JurajTalcik napisal
Ten isty ram, len ine osadenie.
Geometria je skoro rovnaka, ale vplyvom 150mm Pike tam klesa hlavovy uhol zo 67 na prijemnych 66.4.

aj model Spectral AL 7.0 ma 150mm vidlu
viz
https://www.canyon.com/sk/mtb/spectral/spectral-al-7-0.html
Vidlica Fox 32 TALAS CTD FIT Performance

150mm travel
Air suspension
Three adjustment modes climb, trail and downhill
QR15 thru-axle
Tapered steerer
FIT cartridge
Zobraziť komentár 16.07.2015 - 11:26:59
00
moze byt ze ma rovnaky zdvih, ale Pike je dlhsia - pozri stack napr. pri M: 7.0: 598mm, 7.0 EX: 608mm, vidis to aj na obrazkoch ked sa prekliknes z jedneho bicykla na druhy
Zobraziť komentár 16.07.2015 - 11:47:45
00
nerve al 8.0 L dosiel, pre tych co sa neviedia rozhodnut s velkostou, moja vyska 180, nohy cca 83-84, jednoznacne Lko.
Zobraziť komentár 17.07.2015 - 11:20:50
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up