...Ono som čakal, že ten bike podľa tých čísel bude trochu dlhší ako píšeš podľa čísel a teoreticky by to tak byť malo. No keď som sa naň posadil, som mal pocit ako na tom Jeffsym, no chcel som trochu dlhší bike a viac natiahnutejší posed...
Uz som to pisal v inej teme, ale ak ti ide o dlzku
biku v sede, tak (podla mna) REACH nie je pre teba ten spravny udaj. Ja osobne si myslim, ze pre teba je dolezitejsi udaj effective top tube (prosim opravte ma, ak sa mylim, rad si to necham vysvetlit). Reach je dolezity velkostny udaj pre poziciu v stoji (445 vs 485, t.j. 4 cm). V sede to ale moc nehra rolu, tam zalezi od hornej ramovej trubky, uhla sedlovej trubky, stacku a vysky sedla. Na starom Jeffovi si mal TT 616 mm, Spectral ma 636, lenze ked zoberies hodnoty stacku, uhla sedlovej trubky, dlzky predstavca a vzdialenosti sedla nad pomyslenym priesecnikom effective top tube, kludne mozes mat teraz posed kratsi ako si mal na jeffovi. Mozno XLko by ti fakt bolo minimalne pocitovo lepsie, otazne potom je, ako by si zvladal ten dlhy reach (510 mm), lebo na modernych
bikoch treba trochen viac tlacit na predok prave kvoli dlhemu reachu (6.5 cm v porovnani s tvojim jeffom je uz celkom vzdialenost a musel by si sa v zjazdoch dost tlacit na predok).