Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftkajto napísal:
Je to jasne ,chces Ripmo?

No nie že by som nechel :) ale asi je fakt blbosť kupovať bike bez vyskúšania. Som čakal, že ten Specral bude presne na mňa, keďže som bol v strede odporúčanej veľkosti. Ale zvažoval som aj Mondraker Foxy, čo som si sadol na kamošovo Lko, to mi prišlo tiež malé, takže XL, tam je ten rech už 515 mm, ale chcelo by to samozrejme vyskúšať. Kajto ty máš to Ripmo AL však? Môžeš kľudne do ss, nech to tu nespamujeme :)
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 11:01:36
00
novy Ultimate uz ma 28 plaste,namiesto 25,Endurace uz dostal 32 plaste dozadu,vpredu 30,namiesto 28.
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 12:09:31
00
arrow_leftimro1 napísal:
...Ono som čakal, že ten bike podľa tých čísel bude trochu dlhší ako píšeš podľa čísel a teoreticky by to tak byť malo. No keď som sa naň posadil, som mal pocit ako na tom Jeffsym, no chcel som trochu dlhší bike a viac natiahnutejší posed...

Uz som to pisal v inej teme, ale ak ti ide o dlzku biku v sede, tak (podla mna) REACH nie je pre teba ten spravny udaj. Ja osobne si myslim, ze pre teba je dolezitejsi udaj effective top tube (prosim opravte ma, ak sa mylim, rad si to necham vysvetlit). Reach je dolezity velkostny udaj pre poziciu v stoji (445 vs 485, t.j. 4 cm). V sede to ale moc nehra rolu, tam zalezi od hornej ramovej trubky, uhla sedlovej trubky, stacku a vysky sedla. Na starom Jeffovi si mal TT 616 mm, Spectral ma 636, lenze ked zoberies hodnoty stacku, uhla sedlovej trubky, dlzky predstavca a vzdialenosti sedla nad pomyslenym priesecnikom effective top tube, kludne mozes mat teraz posed kratsi ako si mal na jeffovi. Mozno XLko by ti fakt bolo minimalne pocitovo lepsie, otazne potom je, ako by si zvladal ten dlhy reach (510 mm), lebo na modernych bikoch treba trochen viac tlacit na predok prave kvoli dlhemu reachu (6.5 cm v porovnani s tvojim jeffom je uz celkom vzdialenost a musel by si sa v zjazdoch dost tlacit na predok).
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 12:14:23
01
rozumiem tomu spravne...ty merias cca 187cm a kupil si si "L" kde je rozpatie pre dany model 183-192cm ? a toto ti je male....? to je potom dost nebezpecna tabulka od vyrobcu.
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 12:16:58
01
inak ja mam tiez dojem ze cudne ... a Canyonova kalkulacka berie do uvahy vysky postavy aj dlzku noh ...
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 12:30:23
00
arrow_leftDagger napísal:
rozumiem tomu spravne...ty merias cca 187cm a kupil si si "L" kde je rozpatie pre dany model 183-192cm ? a toto ti je male....? to je potom dost nebezpecna tabulka od vyrobcu.

Hej príde mi to tak :) Tiež som bol trochu prekvapený keď som sa naň posadil a ten posed bol dosť vzpriamený. Som sa ešte pozrel či mi náhodou neposlali Mko :) ten reach sa mi moc nezdal. Samozrejme to je len 1 parameter a nedá sa to určiť len podľa toho. Teda myslím, že doladiť by som ho ešte vedel aj trochu posunutím sedla, v horšom prápade trochu dlhším predstavcom. A smola že XL bude až na jeseň podľa toho čo majú na stránke. Ale teda ak by sa nikto neozval v priebehu pár dní, tak si ho nechám a nejak sa s ním pohrám a doladím ho. Ak by to nesadlo aj tak tak pôjde na bazár neskôr.
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 12:42:23
00
arrow_leftclxno1 napísal:
Uz som to pisal v inej teme, ale ak ti ide o dlzku biku v sede, tak (podla mna) REACH nie je pre teba ten spravny udaj. Ja osobne si myslim, ze pre teba je dolezitejsi udaj effective top tube (prosim opravte ma, ak sa mylim, rad si to necham vysvetlit). Reach je dolezity velkostny udaj pre poziciu v stoji (445 vs 485, t.j. 4 cm). V sede to ale moc nehra rolu, tam zalezi od hornej ramovej trubky, uhla sedlovej trubky, stacku a vysky sedla. Na starom Jeffovi si mal TT 616 mm, Spectral ma 636, lenze ked zoberies hodnoty stacku, uhla sedlovej trubky, dlzky predstavca a vzdialenosti sedla nad pomyslenym priesecnikom effective top tube, kludne mozes mat teraz posed kratsi ako si mal na jeffovi. Mozno XLko by ti fakt bolo minimalne pocitovo lepsie, otazne potom je, ako by si zvladal ten dlhy reach (510 mm), lebo na modernych bikoch treba trochen viac tlacit na predok prave kvoli dlhemu reachu (6.5 cm v porovnani s tvojim jeffom je uz celkom vzdialenost a musel by si sa v zjazdoch dost tlacit na predok).

Môže to byť ako píšeš, ale pocitovo by to XL bolo asi fakt lepšie. Ono tam záleží isto od viacerých parametrov ako si spomenul a aj sedlová trubka je vzpriamenejšia, už to nie je ako kedysi, že si bol viac nad zadným kolesom. Veď ak máte ten Spectrál niekto tak môžte dať svoje postrehy, či to vidíte podobne, Ale asi mu dám ešte šancu a skúsim si ho trochu doladiť keď tak aj posunutím sedla trochu vzad. No samozrejme ukáže sa to v teréne či je tá veľkosť dobrá, alebo nie.
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 12:56:37
00
Ja som sa tak trochu popalil s Caprou. Tu som zobral v Lku, kedze pri mojich 183 cm som bol na hrane medzi L a XL. Paradoxne, posed mi dlzkovo vyhovoval, ale ten bike mi prisiel pocitovo maly v zjazdoch. Preto som potom isiel do Jeffsy v XL, kde som zasa musel trochu upravit posed (kratsi predstavec a posun sedla viac dopredu), ale v zjazdoch sa na nom zasa citim lepsie. Aj DECOY som preto objednal v XLku a snad bude vsetko tak, ako ma byt (len ten bike som mal mat v novembri a stale mi pre chybajuce komponenty posuvaju dodanie na neurcito).

Ja si myslim, ze v zjazdoch ti ten spectral sediet bude, len to vyzera, ze preferujes natiahnuty posed (ja som na tom opacne).
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 13:09:06
01
Presne tak, chcel som trochu viac natiahnutý posed a som prakticky na tom istom ako som bol 🙂 Teda jazdiť sa na ňom isto bude dať, len uvidím ako v strmých stupaniach. Či sa nebude dvíhať.
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 13:25:42
00
Skúsil by som dať nízke riadítka,možno s menším backsweep (ak zápästia dovolia). Prípadne o centimeter dlhší predstavec. Nechal by som si ho ...
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 13:30:55
01
imro1 výšku rozkroku si bral do úvahy? Skús ju dať do tabuľky aj so svojou výškou, možno ti vyjde objektívneší údaj veľkosti bicykla.
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 14:21:50
00
arrow_leftZdendo70 napísal:
Skúsil by som dať nízke riadítka,možno s menším backsweep (ak zápästia dovolia). Prípadne o centimeter dlhší predstavec. Nechal by som si ho ...

Hej, možno som sa len trochu unáhlil, isto sa to bude dať trochu doriešiť, či už posunutím sedla, alebo dlhším predstavcom. Ale to až po nejakej poriadnej jazde. Možno to aj sadne aj tak ako je, keďže zatiaľ som ho skúšal len na ulici. A asi by som už teraz nič lepšie nezohnal a aj v podobnej cene len hliník a ťažší bike. Bolo by to dosť o kompromisoch. Trochu sa s ním pohrám. luky64 nie to som nejak nebral do úvahy. No teraz už je aj tak neskoro to riešiť :) Ale teleskopka je približne v strede, takže zas asi nebude celkom malý, len to chce asi trochu doladiť :) . Ďakujem všetkým za postrehy :)
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 14:28:21
00
Budem robit objednávku do canyon ak by chcel niekto niečo prihodiť možne sa podeliť na doprave. Trenčín,Orava.
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 14:33:58
00
imro1 to bola chyba že rozkrok si nebral do úvahy... len samotná výška je málo relevantný údaj, keďže človek nemusí mať nohy úmerné k výške postavy a toto môže byť tvoj problém, možno máš trochu dlhšie nohy a potom naozaj to L-ko pri 187 cm môže byť pocitovo krátke... skús dlhší predstavec...
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 16:33:54
00
luky64 asi to tak bude :) ono skúsim to pojazdiť trochu tak ako je a uvidím, ak to budem trochu upravovať, tak skúsim dať sedlo jemne vzad, ak by nepomohlo, tak ten dlhší predstavec tak o 2 cm, to by to malo vyriešiť. Samozrejme všetko sa dá riešiť a určite sa to bude dať doladiť. No keby ani to nepomohlo, tak by potom ššiel na abzár, ale verím, že to nebude až tak dramatické ako som to videl po nasadnutí a miernom sklamaní.
Zobraziť komentár 01.02.2022 - 16:52:57
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up