Kategórie
Bike-techBicykle CUBE - skúsenosti # MTB # výber bicykla # recenzie # skúsenosti # diskusia # technické otázky # kvalita # cube
Akcia -26% Rock Machine Blizz TRL 40-29 LTD bicykel, matte khaki/neon orange/black
od 919 €
-26%
MOC 1 389 €
Akcia -22% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, light blue pearl/orange gloss
539 €
-22%
MOC 779 €
savings CTM CHARISMA 1.0 27.5 dámsky bicykel, biela perleť/mint
289 €
savings
MOC 459 €
Výpredaj -40% Superior XC889 29 dámsky bicykel, gloss white metallic/copper
719 €
-40%
MOC 1 199 €
Výpredaj -42% Mondraker F-Podium Carbon DC (SPE) 29 bicykel, carbon/cherry red
2 999 €
-42%
MOC 5 199 €
Akcia -23% Superior XF 999 TR 29 bicykel, matte black/olive metallic
od 3 549 €
-23%
MOC 5 299 €
-13% Rocky Mountain Instinct C50 TOUR C1 29 bicykel, zlatá/červená
3 499 €
-13%
MOC 5 600 €
Výpredaj -16% GHOST LECTOR FS LC Essential 29 bicykel, petrol blue/ocean blue
od 3 099 €
-16%
MOC 4 549 €
Výpredaj -26% Orbea OIZ H10 29 bicykel, apricot orange/limestone beige
2 749 €
-26%
MOC 3 699 €
Výpredaj -21% GHOST Lector FS Advanced 29 bicykel, black/green
4 799 €
-21%
MOC 7 199 €
-25% BMC Fourstroke LT LTD 29 bicykel, deep purple/black
8 999 €
-25%
MOC 11 999 €
Novinka -17% Rock Machine Whizz FS II 90 AXS 29/27.5 bicykel, panama yellow
4 399 €
-17%
MOC 5 699 €
Tak všestranné jazdenie je isto AMS zato som si ho vybral teraz už zostáva už iba otázka kolko chceš investovať a aké kolá chceš .-) odporúčam 27,5 čiže v katalogu sú to tie dva jeden čierny a druhý zeleno modrý ja mám síce 26 kolá ale bol to môj zámer prečo som si kúpil 2013 model. ja som ortodoxný cube takže kludne sa ma pýtaj aj priamo .-)
ak myslíš toto stereo tak to je už hight end http://cubebikes.sk/2014/full-mtb/stereo-140-super-hpc-race-29/
http://cubebikes.sk/2014/full-mtb/stereo-140-hpc-pro-29/
ja som osobne prešiel z modro strieborno bieleho na čierny a tá farba mi vyhovuje i ked je taký luxusne čierny ale nepoteším ťa že ani budúcoročné modely nebudú dáko moc svetlofarebné ja som pozeral skorej funkčnosť než farbu
Trosku zamrzi pristup mojho lokalneho Cube predajcu, takze tam nechodim (staci uviest, ze na webe maju ako novinku kolekciu 2012). Kamarat po pokuse objednat si bike za 900 evro siel radsej tiez 50km ku konkurencii, aby mal svoju kocku.
Co sa znacky samotnej tyka - opustili kvalitnejsie HT v 26-ke, tym padom u mna konecna, na zmenu velkosti kolies nemam chut ani peniaze.
Farby maju momentalne ake maju (grcne), mne sa moja paci , skoda ze je tam tak vela ciernej...
Trosku zamrzi pristup mojho lokalneho Cube predajcu, takze tam nechodim (staci uviest, ze na webe maju ako novinku kolekciu 2012). Kamarat po pokuse objednat si bike za 900 evro siel radsej tiez 50km ku konkurencii, aby mal svoju kocku.
Co sa znacky samotnej tyka - opustili kvalitnejsie HT v 26-ke, tym padom u mna konecna, na zmenu velkosti kolies nemam chut ani peniaze.
Farby maju momentalne ake maju (grcne), mne sa moja paci , skoda ze je tam tak vela ciernej...
čo sa týka tých farieb je to bieda to musím uznať asi potrebujú minúť staré zásoby farby .-) tak používajú iba čiernu zelenú a červenú
No k biku- mam ho od jula 2013 no zvykal som si celkovo na 29 dost dlho lebo oproti 26" je to nedotacave povedal by som ze brzdit musm zacat skor a do zakrut chodievam pomalsie aby ma to nevyhodilo zo zakruty ale to je dan za 29" kolesa aj do kopca by som povedal ze som sa naucil pouzivat lahsie prevody ako na 26" a je to v pohode ale celkovo som si asi uz zvykol. Momentalne som dokupil nieco nove /brzdy slx s kotucmi a kolesa fulctrum/.
Tak všestranné jazdenie je isto AMS zato som si ho vybral teraz už zostáva už iba otázka kolko chceš investovať a aké kolá chceš .-) odporúčam 27,5 čiže v katalogu sú to tie dva jeden čierny a druhý zeleno modrý ja mám síce 26 kolá ale bol to môj zámer prečo som si kúpil 2013 model. ja som ortodoxný cube takže kludne sa ma pýtaj aj priamo .-)
Zda sa ze sa vyznas v CUBE bikoch. Chcem sa spytat ci si dobre myslim ze model AMS 150 HPA PRO 27.5 ma najlepsi pomer cena/vykon z tejto rady 27.5" bikov?
Druha otazka je, ze sa mi zda ze maju trosku posunute cislovanie, mam teraz bike L a neviem ci Cube 18" alebo 20" na vysku 182cm. skor my vychadza 20" pri porovnani geometrii.
Sucasny bike je:
http://www.merida-bike.cz/prodej/am-800-d-08
Praveze pasiem po vidle kde sa da menit zdvih. Velmi casto to pouzivam na sucasnom bike, i ked by to mohol byt vetsi rozsah (teraz mam 80-130).
Čo sa týka ladenia tlmenia s vidlou nebol problém a funguje parádne pri odporúčanom tlaku, s tlmičom to bolo o poznanie zložitejšie, predpokladám, že dosť by pomohlo zmenšenie komory, alebo možno nejaký iný tlmič by sa tam správal priateľnejšie.
Čo môžem tomuto biku fakt vytknúť sú kolesá. Ráfiky sú dosť mäkké, väčšinou po 2-3 zjazdoch musím centrovať. Zatiaľ neskáčem, len sa pustím v rámci mojich skúseností, aj to väčšinou po nejakých lesných cestách/zvážniciach čiže maximálne nejaké korene a skaly ale tiež nie žiadne extrémy. Na nábojoch sa šetrilo ešte viac... tie OEM Cube náboje na tom sú od Quanda a čo sa mi podarilo vygooliť tak bude dobré s ich zbaviť čo najskôr.
Taktiež by som uvítal keby tam bol šalter so Shadow+ ale to je iba detail. Brzdy nie sú zlé ale radšej by som tam videl nejaké SLX/XT, čo si myslím, že by buď aj znížilo celkovú cenu biku, alebo by sa mohli dať nejaké iné komponenty trochu kvalitnejšie (napríklad už spomínané náboje)
Ale inak za tú cenu musím povedať, že to nebola zlá kúpa a verím, že vydrží dlho
No a co pises o tych kolesach, tak dufam ze u AMS 150 HPA PRo 27,5 budu tie kolesa lepsie - Sun Ringlé Radium EM 27.5 wheelset, 15QR/X12, 32 spoke.
ja mám 150-120 zdvih a využívam to len do krutých kopcov
Čo sa týka ladenia tlmenia s vidlou nebol problém a funguje parádne pri odporúčanom tlaku, s tlmičom to bolo o poznanie zložitejšie, predpokladám, že dosť by pomohlo zmenšenie komory, alebo možno nejaký iný tlmič by sa tam správal priateľnejšie.
Čo môžem tomuto biku fakt vytknúť sú kolesá. Ráfiky sú dosť mäkké, väčšinou po 2-3 zjazdoch musím centrovať. Zatiaľ neskáčem, len sa pustím v rámci mojich skúseností, aj to väčšinou po nejakých lesných cestách/zvážniciach čiže maximálne nejaké korene a skaly ale tiež nie žiadne extrémy. Na nábojoch sa šetrilo ešte viac... tie OEM Cube náboje na tom sú od Quanda a čo sa mi podarilo vygooliť tak bude dobré s ich zbaviť čo najskôr.
Taktiež by som uvítal keby tam bol šalter so Shadow+ ale to je iba detail. Brzdy nie sú zlé ale radšej by som tam videl nejaké SLX/XT, čo si myslím, že by buď aj znížilo celkovú cenu biku, alebo by sa mohli dať nejaké iné komponenty trochu kvalitnejšie (napríklad už spomínané náboje)
Ale inak za tú cenu musím povedať, že to nebola zlá kúpa a verím, že vydrží dlho
ja mám dt swiss ráfky skáčem behám po schodoch a tiež sa povolia no tie väčšie rozmery sú neni dobre doriešené zato to treba centrovať stále ja mám formuly brzdy a xt slx výbavu bez shadow + vyriešil som to napináčikom a šlape to ako bláznivé
napinák som poriešil tiež, len pri tej cene by som povedal že to shadow+ by mala byť samozrejmosť
s tými kolesami samozrejme beriem, že čím väčšie tým náchylnejšie, ale dať ráfik široký 19mm na takýto bike je podľa mňa pokus o zlý vtip... a navyše s mojou mušou váhou keď ho dokážem tak rýchlo rozcentrovať asi to nebude úplne v poriadku