Ale ano, koroduje a v podmienkach ako posolena cesta docela fest /Nie je neobvykle dokonca mat dieru v nohe vidlice/. Mylis si to z hlinikovymi zliatinami, kde sa v malom mnozstve pridava horcik, tam sa tvori vrstvicka.
Citujem "Dobre vyhovuje pre chránené prostredie domácnosti alebo kancelárie, ale intenzívne koroduje v slanej vode a kyselinách; dokonca aj v sladkovodnom prostredí stráca lesk, takže musí byť pokrytý ochranným povlakom. " http://www.matnet.sav.sk/index.php?ID=493
Okrem toho trpi dost aj na galvanicku koroziu.
aj keby, hliník koroduje tiež
akurát 99 % bežných smrteľníkov má koróziu spojenú s hrdzavením, teda niečím zjavne viditeľným, a nie s tvorbou nejakých bielych práškov, povlakov, vrstiev a pľuzgierov
hlavne v prostredí zadžubanom imisiami to začína byť celkom zaujímavé - a aj na posolenej ceste a v dlhších časových horizontoch
zas závisí aj od zloženia zliatiny, keďže čistý Al je na konštrukčné účely viacmenej k ničomu
samozrejme, odolnosť je trošku niekde inde ako povedzme u toho Mg, ale predmety dlhodobo používané v agresívnejšom prostredí sú postihnuté
Goretex spesl bunda na rok 2029 .. zvysena odolnost proti chemickemu dazdu .. vidlicu a ram treba nechat pozlatit, potom bude pokoj, v lucavke snad nikto nebajkuje.
nebude, zlato nie je mechanicky odolné - a ako podklad vyžaduje pomedenie, takže ďalší možný galvanický článok
ale pracovný matroš v goráči je teflon a ten teda vydrží celkom dosť
Normálne som v prvom momente myslel, že je to karbón, podľa mňa majú veľmi pekne urobené zvary (aspoň podľa fotky)....
..presne, myslim, ze oproti min roku to vyhladili, hlavne co sa tyka toho spoju hornej a sedlovej rury. Teraz ani naozaj pri blizkom "okuku" nevidis, ze je tam nieco privarene.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Citujem "Dobre vyhovuje pre chránené prostredie domácnosti alebo kancelárie, ale intenzívne koroduje v slanej vode a kyselinách; dokonca aj v sladkovodnom prostredí stráca lesk, takže musí byť pokrytý ochranným povlakom. " http://www.matnet.sav.sk/index.php?ID=493
Okrem toho trpi dost aj na galvanicku koroziu.
Ok, ano pomylil som si to s hlinikom.
akurát 99 % bežných smrteľníkov má koróziu spojenú s hrdzavením, teda niečím zjavne viditeľným, a nie s tvorbou nejakých bielych práškov, povlakov, vrstiev a pľuzgierov
hlavne v prostredí zadžubanom imisiami to začína byť celkom zaujímavé - a aj na posolenej ceste a v dlhších časových horizontoch
zas závisí aj od zloženia zliatiny, keďže čistý Al je na konštrukčné účely viacmenej k ničomu
samozrejme, odolnosť je trošku niekde inde ako povedzme u toho Mg, ale predmety dlhodobo používané v agresívnejšom prostredí sú postihnuté
ale pracovný matroš v goráči je teflon a ten teda vydrží celkom dosť
..presne, myslim, ze oproti min roku to vyhladili, hlavne co sa tyka toho spoju hornej a sedlovej rury. Teraz ani naozaj pri blizkom "okuku" nevidis, ze je tam nieco privarene.