Nevie mi prosim niekto povedat aky je rozdiel medzi RAMAMI Giant Trance v rokoch 08 a 09? Dakujem
16.07.2009 - 11:24:43
00
Rozdiel je asi taky ze zatial co v roku 2008 este model Trance existoval v roku 2009 uz na jeho miesto nastupil Anthem X. V podstate ide o podobne biky obe na 100mm zdvihoch a obe na Maestre (obdoba VPP). Rozdiel je asi v tom ze stary Trance sa dost podobal na Trance X a modely s vyssim zdvihom - myslim napr. tvarovanim zadnejs tavby, profilaciou trubiek, vahadlom atd. zatialco novy Anthem X ma uplne ine vahadlo, menej tvarovanu zadnu stavbu, zrejme aj trochu inak profilovane trubky, horna trubka nie je prehnuta apod. - a da sa predpokladat ze novy model bude mat aj nizsiu vahu. Imho mne sa "stary" trance pacil viacej.
16.07.2009 - 12:18:30
00
ospravedlnujem sa za nepresnu otazku. Mal som na mysli model TranceX, a to v prevedeni za rok 08 a 09. oba maju rovnake zdvihy, cize 5 palcov. Len by som rad vedel ci boli vykonane aj nejake konstrukcne zmeny, ci uz na prepakovani, alebo ci su ine loziska, ine kyvne vidlice a podobne. Vdaka moc
16.07.2009 - 13:13:48
00
Nie, vzhladovo urcite nie, ci su ine loziska neviem ale pochybujem - naco by to menili. Jediny rozdiel je ze zatialco modely 08 boli vsetky anodizovane pre 09 su len tie vyssie - ostatne su lakovane - holt treba niekde setrit...
16.07.2009 - 13:32:31
00
vdaka za odpoved. :) jedine co som si vsimol ze v tej strednej triede medzi modelmi TranceX davali v 08 tlmic FOX RP2 a v 09 FOX RP23 s propedalom. Mate s tym nejaku skusenost, ci je to nejaky rozdiel/vyhoda mat RP23 a nie RP2? Vdaka

Este by som sa rad spytal na tvoju vysku a velkost TranceX. chcem ho kupovat ale neviem ci S-16 alebo M-18. Mam 172cm a kratsie nohy. Diky moc
16.07.2009 - 13:40:16
00
Podla mna je mat propedal urcite vyhoda aj ked to maestro je celkovo dost neutralne ku slapaniu a pohupovaniu. Nemat ho nevidim ako velke minus pri tomto rame aj ked to obcas vyuzijem. V terene ale len malokedy - ked slapem do velmi prudkeho kopca a uz nemam silu a nejdem v idelanej kadencii ale len tak pomaly silovo zaslapavam tak vtedy sa celkom dost zanara tlmic ale to fakt len obcas takto idem - vtedy to vyuzijem. Inac v terene je tak 95 perc. casu propedal vypnuty.

Co sa tyka velkosti mam 182cm a mam M-ko, bol som akurat na hranici M a L ale chcel som trosku hravejsi mensi bike a nakoniec mi to vobec nevadi - jedine snad na dlhych asfaltovych presunoch ktore su obcas nutnostou trochu trpim lebo posed je kratsi a chytam neviditelne rohy, ale celkovo pri tychto trail bikoch byva skor taky "komfortnejsi" posed - pred tym som dlho jazdil HT s dlhym sprotovnym natiahnutym posedom takze je to nezvyk...
A co sa tyka velkosti pre teba tak si kukni nejake tabulky k tomu na nete - najlepsie by bolo vyskusat si to niekde.
16.07.2009 - 14:41:09
00
urcite by som bral S-ko, ak to nechces vyslovene na maratony(a to asi nechces), ale aj na pohodove jazdenie, mensi ram bude vyhodou...som podobnej postavy a na M-ku by som bol uz dost natiahnuty
16.07.2009 - 15:22:59
00
Vdaka moc za napomocne odpovede !
16.07.2009 - 15:38:05
00
chlapci, legenda o výhodnosti menších rámov spadá do obdobia spred 15 rokov, keď to ešte nevedeli "utrafiť"
rovnako ako o legenda o o 3 čísla menších lezečkách
dnes... no, ak ste na rozhraní veľkostí, berte maybe menší... inak sa na odporúčanie výrobcu dú spoľahnúť
16.07.2009 - 18:12:37
00
tulenik, sopeno je, podla toho, co napisal, na rozhrani S-M, ak by bol ciste M-ko, ani by ma nenapadlo odporucat mu S-ko
17.07.2009 - 08:25:43
00
túto sitjuejšn zasa poznám, áno, tam je menší na zváženie
17.07.2009 - 08:27:37
00
ja napr som na rozhrani tiez .. a vzdy som bral vacsi ram a vzdy som bol spokojny je to o zvyku a preferenciach
17.07.2009 - 08:52:03
00
no ja by som giant trance urcite nekupoval..
mal som tu moznost jazdit na nom asi mesiac a nic moc..
vakle na zadnej stavbe na kolesach a to som mu ani nedaval ziadnu sodu..
to ako su tahane kable na tomto biku je katastrofa..
vazne si to premysli ci pojdes do toho biku..a tie poohybane trubky to akouz je ina kava...
hnus hnus hnus..
ale to moj nazor nikdy viacej china bike
19.07.2009 - 15:50:24
00
Pravdu máš. Giant robí úplne na hovno biky. Vyhrávajú len také lokálne preteky:

http://www.giant-bicycles.com/en-IN/news/13573/

A aj na horákoch majú len takú na prd zadnú stavbu, ktorej najväčšou nevýhodou je, že pri šliapaní je takmer pasívna. Dokonca pri slušnej technike šliapania ani propedal na tlmiči moc netreba. Čiže im vlastne stačia tie najnižšie modely od Foxu, čím sa celé osadenie dostáva pod bod mrazu. A k tomu taký Reign, čo je AMko, ide za pedálom pomerne bystro, to čo je kua za AMko, že sa pri šliapnutí lenivo nehojdá ako ožratá krava?
Správne zadné stavby sa majú hojdať minimálne ako FSRko v prevedení Specialized! (Aj tí to na Epicoch posrali...)
19.07.2009 - 21:28:14
00
Presne, nekupovať, ja sa na tom biku napríklad cítim ako prasa.

....ktorému nasypali žito do válova :mrgreen:

Btw. Výšku mám 180cm a mám Lko, naprv sa mi zdal rám trochu väčší ako to čo som jazdil pred tým, ale teraz by som nemenil. Čiže najlepšie je vyskúšať jednu aj druhú veľkosť a uvidíš ( nič múdre :) ).
19.07.2009 - 22:03:07
00
keyboard_arrow_up