Ahojte,

Chcel by som kupit priatelke bajk a uz nejaky cas hladam po internete vhodneho adepta.
Priatelka pozera hlavne na dizajn, bajk sa jej musi pacit (komponenty nie su podstatne)
Ked som jej dal do ruky moj CTM demon 2011 bola velmi spokojna s jazdou v terene a hladame teda nieco podobne len lacnejsie a vo verzii "lady". Podla toho co som si vsimol je pre nu podstana geometria ramu, farba, pritomnost kotucovych brzd a odpruzenej vidlice. Ostatne ju vobec nezaujima :) Ukazoval som jej kopu bajkov a vyber ona zuzila na dva kusy - vid link.

lacnejsia verzia no dizajnovo sa jej viac paci :

http://www.kubicasport.eu/produkt/2500/Ctm-Charisma-1.0-lady-2011/

drahsia verzia podla mna ovela vhodnejsia :

http://www.ctm.sk/model/lady/charisma-2-0-lady/?id_model=477

Chcel by som vediet vas nazor na tieto bajky pripadne by som uvital typy na nieco obdobne s tym ze ona bude jazdit vacsinou po ceste, polnych cestach, a obcas nejaka ta lesna cyklostezka.

Vopred dakujem za reakcie.
10.04.2012 - 14:35:19
00
Ahoj :) z výberu pre Tvoju priateľku - tie CTMy sú dizajnovo krásne :inlove: , ale...

podľa toho, čo si písal, kde chce prevažne priateľka jazdiť, som usúdila, že ide prevažne o rekreačné jazdenie. Je to len môj subjektívny názor, ale na rekreačné jazdenie prevažne po cestách a lúkach + kde-tu les by som do tých CTM rozhodne nešla, byť by boli najsamkrajšie na svete. :shake: Dôvod: sú ťažké ako to hovädo, pretože v rámci prístupnej ceny sú osadené ťažšími komponentami. A pokiaľ Tvoja priateľka nie je váhovo "kus baby", prípadne hyperaktívna a do budúcna s viac ako výletovými ambíciami, tie CTM určite nie. Váha uvedená je samozrejme +-, ale keď ešte príde fľaša, zámok, či nejaká tá taštička, čo my baby radi :lol:, príde navrch ešte možno kilo - a pri tej jednoduchšej CMT to už je 15 a pol najmenej - a to už je moment, kedy sa ten krásny bicykel zmení na slona...tú hmotnosť rozhodne treba zvážiť. Podľa popisu by som Tvojej dáme určite neodporúčala ani kotúče - priťažké a na popísané jazdenie ich vôbec netreba. A keď sa bude dáma voziť viac po ceste, na takých gumách a pri váhe tej CTMy sa nadrie ako kôň. :whew: Tu ešte prichádza do úvahy alternatíva prezuť štupľové hučiaky za oveľa tenší slick (koľko zvládne ráfik) - bude mať síce ťažký horák podľa svojich predstáv, ale aspoň sa jej lepšie poťahá na ceste - a úzky slick ani v ľahkom lesnom teréne nemá žiadny problém, viem z vlastnej skúsenosti. :)

Tu je ešte niekoľko alternatív, skúste popozerať. :) A takmer všetky vo vašej cenovej kattegórii sú oveľa ľahšie než tie CTMy.

http://www.merida-bike.cz/obchod/damska-kola-juliet-mtb-volny-cas-2012

http://kellysbike.com/index.php?id=sk_prodnav&countries_id=189&countries_name=sk&node_id=321&categories_name=kellysladyconcept&year_id=318&nav_type=products&detail_type=product

Prajem dobrý výber a spokojnosť. :)
11.04.2012 - 09:01:27
00
nazdárek moja frajerka si kúpila tu charismu 2.0 -je síce dosť ťažká ako hutoríš ,ale inak je veľmo spokojná ,po lúčkach jazdí jak sviňka :)
17.05.2012 - 22:06:18
00
na kotucove brzdy by som v tejto cenovej hladine zabudol, nebudu nic-moc a bike bude zbytocne tazsi.. tiez by som radil pre nu skor nejaky lahsi lady bike v ramci moznosti, napr. tu su dva v cene 299€-349€
, ktore su pod 13kg a na rekreacne jazdenie postacia.. ale ak to s bikovanim mysli vaznejsie, tak radsej by som si v tvojom pripade prichystal nieco vacsi rozpocet(dajme tomu daku stovku-dve prihod)..
17.05.2012 - 23:27:32
00
keyboard_arrow_up