Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravím, zaujímalo by ma či by bolo možné konvertovat CTM Rascal 1.0 2019 na TRAIL. Je mi jasné že full trail z toho sa spraviť nedá kvóli rámu, ale aké potrebné zmeny by bolo treba urobiť aby to šlo ako tak drsnejším terénom. Vidla s vačšim zdvihom, širšie plašte, odolnejší ráfik ? Vďaka za odpovede
Zobraziť komentár 15.09.2023 - 10:34:53
00
Ano je to mozne. Na zaciatok by mohlo stacit vymenit kluky za 1x, vyhodit lave radenie, vymenit vidlicu za nieco vyssie a tuhsie, podla potreby vymenit naboje na kolesach za pevne osy a potrebnu sirku a vsetko to preskladat na nejaky trailovy ram. Pravdepodobne budes musiet menit lanko, hadice, kotuce, adapter na prasata, hlavove zlozenie a par dalsich veci. Postupne bude potom stacit vymenit uz len rajdy za nieco sirsie, pravdepodobne predstavec za nieco kratsie, rafiky a plaste za nieco sirsie a vhodnejsie, brzdy za nieco s vacsim brzdnym ucinkom, teleskopicku sedlovku ak ju budes potrebovat, kazetu s vacsim rozsahom. Na tomto rieseni je super ze ak si budes odkladat povodne diely tak ti bude stacit dokupit sedlo, radenie, salter a par drobnosti a vies z toho vsetkeho postupom casu poskladat dalsi bike.

Ak mas len problem zvladnut zjazdy alebo trochu terenu tak to chce i trochu skillu ktory neziskas lusknutim prsta. Na istejsiu jazdu by mohlo stacit dat kratsi predstavec, sirsie rajdy a agresivnejsie pneu, ak sa daju dat na rafik sirsie tak i sirsie.
Zobraziť komentár 15.09.2023 - 11:22:05
02
a-biker To nebol vtip co si napisal? Ved si mu poradil vymenit prakticky uplne vsetko 🤣
Zobraziť komentár 16.09.2023 - 09:19:12
01
no asi nebol uplne presny, lebo mal napisat ze ak si panko bude odkladat vsetky stare diely tak nakoniec bude mat vyborny custom trail bike a este aj cele povodne CTMko ...
Zobraziť komentár 16.09.2023 - 11:00:16
04
CTM malo vždy konzervativnu geometriu. Ak na ten rám dá 130mm vidlicu tak mu to položí hlavový uhol o 1.5° ale rozhadze všetko ostatné a ten bicykel bude viac menej nefunkčný a to nehovorím o tom, že sa stále nedostane na úroveň hlavoveho aký ponúkajú už moderné xc bicykli prakticky od akejkoľvek značky. Na tvojom mieste by som to predal a kúpil napríklad od CTM zephyr a máš hotový bicykel bez akých kolvek starostí, pretože na základe takýchto otázok usudzujem, že si začiatočník a doma si toho veľa sam neprehodis, nespravíš.
Zobraziť komentár 16.09.2023 - 14:41:22
10
arrow_leftivast napísal:
no asi nebol uplne presny, lebo mal napisat ze ak si panko bude odkladat vsetky stare diely tak nakoniec bude mat vyborny custom trail bike a este aj cele povodne CTMko ...

Sherlock si to ty?
Zobraziť komentár 16.09.2023 - 15:16:04
01
Kúpa CTM Zephyr bude jednoduchšia lacnejšia ako prerábať Rascal.
Zobraziť komentár 16.09.2023 - 15:57:08
11
ďakujem za komentáre, mám rezervovaný CTM zephyr 2021
Zobraziť komentár 16.09.2023 - 22:00:09
02
Tak nakoniec som kupil novy Canyon stoic 3 😁
Zobraziť komentár 26.09.2023 - 20:37:32
01
Super tak užívaj jazdu 👍
Zobraziť komentár 26.09.2023 - 21:19:34
10
keyboard_arrow_up