Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravim. Rad by som videl aj vas nazor na kvalitu a cenu bmx komponentov.

Aktualne servisujem bratovu BMX ku a cim dalej tym viac som sklamany. Od zaciatku bol problem s brzdami. Pri kupe z druhej ruky nesli vobec. Vymenili sme vsetko okrem samotnych brzd (lanka, bowdeny, packy, dosticky) a brzdy stale stali za hovno. Dnes sme kupili nove brzdy. Stali nejakych 15€. Cena porovnatelna s Acera brzdami ktore mam na mtb. Tam brzdia genialne. Nahodili sme tieto a pri prvom prebrzdeni nic moc. Mna (75kg) neubrzdili. Tak kusok nastavovania a opat skuska. Zrazu nieco puklo a uz to nebrzdilo. Rozdelovak lanka k twistru to nevydrzal. Mesacna suciastka ktora tiez nebola najlacnejsia sa porucala.

Aky je dovod predrazenych suciastok ked maju tak mizernu kvalitu? Stale si nemozem odpustit porovanie s komponentmi na horske bicykle kde je cena nizsia a kvalita niekde uplne inde.
Zobraziť komentár 04.02.2014 - 21:36:39
00
ehm predražené súčiastky ? Za 15€ kúpiš na BMX tú najšitnejšiu brzdu. Ceny BMX komponentov sa hýbu kus inde... za kvalitnú brzdu na BMX si prirpav tak 75€ a viac za komplet (packa, lanka, twister, celuste, gumicky). ďalšia vec ak chceš aby U-brake (teda predpokladám že tam je u bake) brzdili aspoň ako tak, tak tam buď kúp gélové mydielka alebo natri ráfik smolou, avšak žiadne zázraky tipu stlačím stojím od toho nečakaj U-brake na to proste nie sú stavané

a v žiadnom prípade netreba porovnávať cenu/kvalitu BMX a MTB komponentov sú 2 úplne rozdielne kapitoly
Zobraziť komentár 06.02.2014 - 11:43:06
01
uplne suhlasim s tym co napisal FiLus :) najdolezitejsie su asi tie gelove dosticky a vediet to dobre nastavit, a uz ked si to dal do nazvu.. brzdy na street ti netreba
Zobraziť komentár 06.02.2014 - 14:53:52
00
Co sa tyka brzd. Je to nutnost... Okrem toho, ze byvame v kopcovitom terene trvaju na tom rodicia (tiez cyklisti).

Ich ucinnost stoji za hovno. To je fakt a je to strasne divne. Brat ma rafiky urcene pre brzdy, nema cierny bok a aj je rovny, takze brzy idu celou plochou. Cena je neskutocna. Neda sa neporovnat s MTB brzdami. Technologia pre MTB vie spravit dobre brzdy za par drobnych a pre MTB musim dat neskutocne palky? To je naozaj na hlavu. Okrem toho, po tomto co som zazil nemam chut investovat ani ecko navyse. Kupim brzdy za 80€ a neubrzdia ani len brata (40kg).

"avšak žiadne zázraky tipu stlačím stojím od toho nečakaj U-brake na to proste nie sú stavané" Tak na co su brzdy?

P.S. viem, ze moj prispevok vyznieva utocne. Ma to tak byt. Neberte to osobne, toto je moj pohlad na tuto cast cyklistiky
Zobraziť komentár 06.02.2014 - 19:03:30
00
v pohode, ale BMX jazdenie je proste o niečom inom... 80 - 85% riderov brzdy nemá vôbec pretože nie sú potrebné keď sa na BMXke stvára to na čo je určená... ak ju brat chce len na vozenie sa tak buď sa musí zmieriť s tým ako to "brzdí" alebo presedlať na MTB-čko...

ja tiež jazdím bez bŕzd a nechýbajú mi... treba sa s tím (resp bez nich :D) naučiť jazdiť a neni problém, alebo tam fakt kúpiť gélová mydielka... cena je do 5€ za pár a tí čo ich majú si ich pochvaľujú že to brzdí slušne (osobne neviem posúdiť nemal som ich)

jjop a rovnaké % riderov ti povie že brzdy na BMX-ke sú zbytočné gramy navyše (nato tam sú :P :D) tí čo ich majú tak ich aj tak využívajú viac menej iba na dobrzďovanie pri manuále napríklad, a tam stačí taký účinok aký poskytnú aj tie najlacnejšie

proste BMX je kategória sama o sebe, kde to funguje kus inak ako v MTB
Zobraziť komentár 06.02.2014 - 19:19:00
01
Ide hlavne o presun na "ihrisko" alebo ako to nazvat :D byvame na kopci a normalne mi az zimomriavky naskakuju ako ho vidim ked ide dole kopcom a dole brzdi len tak, ze zoskoci z biku...
Zobraziť komentár 06.02.2014 - 20:13:27
00
skus fakt kupit tie gelove ked je to nutne, ja ked som bratrancovi skladal bmx tak to tiez brzdilo nahovno-ma tam tie klasicke.Ale v meste donedavna ked este kamarati vozili brzdy tak im to brzdilo v pohode-vsetci mali tie gelove.Teraz uz je kazdy bez brzd :D
Zobraziť komentár 06.02.2014 - 20:36:07
00
keyboard_arrow_up