Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravím. Je treba sa mať na pozore pri lacnejších rámoch, ktoré NIE sú doble-butted ? Netreba sa báť, že by boli tie rámy nejaké slabé? Nie som žiaden "hardcore" jazdec, momentálne jazdím na Marine Bolinas, ale občas ma zláka nejaký malý skok, príp. v meste ak sú niekde 3-4 schody tak ani neschádzam z bajku ale rovno ich preskočím. Jazdím aj na Meride, ktorá však je double-butted a musím uznať že ten rám je už na pocit pevnejší a cítim sa na ňom istejšie, hlavne pri tých občasných zoskokoch... Áno, na nete je vysvetlenie, čo to znamená, ale zaujíma ma váš pohľad na vec, príp. nejaké skúsenosti. Ďakujem za odpovede.
Zobraziť komentár 17.02.2024 - 03:45:44
00
A si si isty ze vies co je double-butted? Pretoze to je zoslabovanie trubiek v strede a ponechanie viac materialu na koncoch kde posobia najvacsie sily. Tym je trubka lahsia. Ak by bol jedinny rozdiel len v tomto tak ta Merida je menej pevna a nie pevnejsia. Rozdiel moze byt v urceni ramu a bicykla, materialy, pouzitych trubkach, zvarani, velkosti ramu, geometrii, komponentoch, atd... Pri navrhu sa navrhar hra s pevnostou vysledneho ramu, s tlmenim, celkovo s jeho spravanim. Staci ze spevni oblast stredu a uz to ucitis. Pevne osky, sirsi stred a naboje, mensie trojuholniky ... "milion“ veci ma vplyv na to ci je bicykel pevnejsi/tuhsi. A aj ta tensia stena trubky v strede este neznamena ze je tensia oproti nezoslabovanemu ramu.
Zobraziť komentár 17.02.2024 - 08:54:28
03
keyboard_arrow_up