@peterK2
gratulujem, ja som ho mal tiez ako povodnu volbu, ale nakoniec kvoli tej nedostupnosti som pred mesiacom kupil ten Kellys Gate70 no a s tymi otazkami mi presne citas myslienky

Rovnake pocity som mal aj ja, tiez som presiel zo starej 26"-ky

1. velkost si len klasicky pomeraj a porovnaj v tabulke, najviac rozdiel uvidis v rozmerch TopTube alebo Reach
https://www.ctm.sk/p/rascal-4-0-292.
rajdy mam ja 72cm ale aj to je mega rozdiel oproti doterajsim 68 minus rohy. Vyskusaj par dlhsich jazd a uvidis, ja som si uz na sirku zvykol ale mam rovne/flat a budem isto kupovat so zahnutim + vyvysene (trpnu dlane). Ak ti zahnutie sedi, posun si brzdy, prehadzovacky na uzsie a pojazdi, uvidis kolko cm ti pasuje. Odrezat mozes flexou (ak vies rezat kolmo) alebo v servise. Ak chces trochu zahnut, radsej by som rovno kupil nove, bezne stoja do 20e
3. ukazovatel aj mne chyba

, ale nakolko XT prehadzuje cisto, tak neni problem pocitovo prehodit aj v zabere, pri najhorsom si odratam prehodenim od kraja. Mne ide zase najhorsie zaradit najlachsie. Ak su ostatne prevody v pohode, treba sa pohrat s dorazovou skrutkou (youtube), ale ak nechces spekulovat, to ti nastavia pri prvej garancnej prehliadke.
Stred mam 34z takze ten najtazsi prevod mam pocitovo rovnako ako predtym 3x8. Ak ti bude chybat rychlost a nechodis kopce, kludne daj aj 36z, len si zisti ci ti vojde.
4. mal som presne to iste (mam rovnaku vidlu a tiez remote lock). Skus imbusom 2.5 zatiahnut tu strednu skrutku o cosi viac ako ju zatahuje lanko, podrz v zatiahnutej polohe a skus zapruzit. Mal by si citit ze stuhne - pohyb len cca 2-3cm. Ak ano, tym padom len povol
lanko tou druhou malou skrutkou a naspanuj ho trochu viac. Ale ak vydrzis, mali by ti to spravit na tej garancke tiez.
5. bonus - ak chodis po terene aj dole kopcom, urcite odporucam dokupit teleskopku, cca 200e a uplne iny pocit v zjazde

Pre zmenu este mam otazky na teba:
- tie Deore 6100 brzdy, ubrzdis bez vacsej namahy aj 1 prstom ? Ja pri zjazde, musim na mojich MT410kach (nizsia rada) brzdit dvoma prstami.
- mal si moznost odvazit kolko ma realne kg ?
Diky a uzivaj