@pe
Mam bicykel Trek Superfly.
Problem je zo zadnym stredom ,je zn Bontrager, udajne priemyselnymi loziskami.
Po najazdeni cca 1200km po roztoceni kolesom na mieste z naboja su vydavane zvuka ako ked na aute huci predne/zadne lozisko.
Pri rotacii zad kolesa bicykla, mierne citit chvenie aj v kostre.
Mam z to ze toto lozisko/niektore v zadnom strede je poskodene.
Nakolko je bike este v zaruke snazil som sa tento jav reklamovat,bolo mi povedane ze takto sa spravaju priemyselne loziska v nabojoch po najazdeni cez 1000 km a ze je to noermalne.
Nuz mne sa to normalne nezda,,preacujem z nahradnymy dielmi na auta a neviem si predstavit ze by som majitelovi auta oznamil ze hucanie jeho loziska v kolese je normylny jav.
Dalej mi bolo v servise povedane, ze pokial to huci moze byt pricinou voda,,a to mi sposobilo sok.
Totizto bike prepravujem vo vnutri mot vozidla, aj ked v dazdi som ho uz jazdil,,nekupil som si ho predsa do obyvacky.
Poradte, napiste prosim nazor vas odbornikov,,a poradte mi ako postupovat
ďakujem
07.07.2014 - 22:12:07
00
Myslíš náboj zadného kolesa? Ja som mal TREK Superfly AL 2012, ten ešte mal shimano náboj v zadnom kolese čo bolo dosť pod úroveň, to, že od verzie 2013 tam dali Bontrager naboj bol veľký krok vpred! Ja som na ňom mal len predný náboj Bontrager FCC a si myslím, že ten je fakt dobrý. Náboje s priemyselnými ložiskami by mali byť bezúdržbové a vydržať nejaký čas. Voda sa tam úrčite nedostala tým, že si jazdil v daždi. Jazdiť v daždi/blate je normálne, s tým sa ráta a na to sú robené. Iba ak by si si bike čistil vapkou tak tam mohlo natlačiť vodu. To treba vždy velmi opatrne striekať okolo nábojov a stredového zloženia. Skús či máš volnu kazetu a keď roztočíš zadné koleso si všimni, či ti nekmitá tazeta, mohol by to byť pokazený orech náboja. Buď to bude zlé ložisko, alebo niečo v tom orechu. Tak či tak si myslím, že toto by mali vrámci záruky opraviť. Zatlačte na nich, že to je predsa technická chyba vo vnútri náboja a sa to nemalo ako stať vašim (prípadným) zlým zaobchádzaním.
08.07.2014 - 09:00:59
00
Dakujem
08.07.2014 - 20:31:36
00
keyboard_arrow_up