to je ten zeleny ze? jednoznacne zelenou wapkou...
ale nie .. to je taka otazka? ake su ine moznosti okrem vody a handry? ked sa pozries do navodu wapkou je aj tak zakazane umyvat tak co chces pocut? ze je na to dobre Dove mydlo?
nie ja ani wapku nemam ale myslel som hadicou alebo neviem lebo mam na retazi blato a nechce mi to ist nejak dole stou handrickou takze neviem ako inak
Hrubé blato ostriekať hadicou, handrou a vedrom prebehnúť od jemných nečistôt a ďaľšou handrou utrieť do sucha. Potom namazať atď. Kroky sa potom pridávajú od závažnosti zašpinenia
nakolko byvam v bloku zahradu mam az v kavecanoch takze ho musim nejak umyt vo vani kolesa uz mam su jak nove teraz chcem tu retaz lebo tam je ten olej co dali ked som kupil a taky je cudny ze neide dole
cyklostar vravím.. ekologické, lacné a lahko zohnatelné riešenie..
ja som tiež z paneláku a v pohode umývam bežne tým postrekovačom, úplne to nahradí hadicu..
blato nechať uschnúť,buď samé odpadne v pivnici-pozametám,alebo odpadne pri ďalšom výjazde....jediné čo čistím po aj pred je reťaz,kazeta....zubnou kefkou očistím,namažem...a vidlicu utrem,namažem aj pred aj po....
keď je mokrý,v pivnici uschne,potom ale musím umyť podlážku od flakov z olejovody
myslím,že ak ten Zephyr používaš na to na čo bol vyrobený EN/FR,tak je kravina to umývať...zakaždým sa zaseršpiní...ak nie si lacný pózer
bike nech je spinavy ale vidla retaz a ine "pohyblive" casti nech su namazane... tym sa riadim ja
/k umyvaniu... kupil som si taku asi 10l bandasku na vodu s hadicou a tlakovacim zariadenim na vrchu /klasicky zahradny postrekovac / a s tym vybehnem za dom postriekam vodou posucham kefkami zase voda zase kefky a zase voda a nakoniec to vysucham... ked som na chate zoberem hadicu pospliecham bike do vedra s vodou dam obycajny sampon a s tym to umyjem (ano obycajny sampon... totizto ten sampon krasne viaze spinu, to preto sme taky cisty pekny a vonavy ked vyjdeme z vane akurat na kotuce a brzdy preistotu ten sampon nedavam)
blato nechať uschnúť,buď samé odpadne v pivnici-pozametám,alebo odpadne pri ďalšom výjazde....jediné čo čistím po aj pred je reťaz,kazeta....zubnou kefkou očistím,namažem...a vidlicu utrem,namažem aj pred aj po....
keď je mokrý,v pivnici uschne,potom ale musím umyť podlážku od flakov z olejovody
myslím,že ak ten Zephyr používaš na to na čo bol vyrobený EN/FR,tak je kravina to umývať...zakaždým sa zaseršpiní...ak nie si lacný pózer
Suhlas s epom, necham zaschnut a potom to zotriem navhlcenou handrou, potom ho len "nalestim" a namazem. A ked pridem po 2 hodkach domov tak to mozem opakovat, preto umyvam bike len ked fakt nemam co ine na praci...
cyklostar vravím.. ekologické, lacné a lahko zohnatelné riešenie..
ja som tiež z paneláku a v pohode umývam bežne tým postrekovačom, úplne to nahradí hadicu..
Ja vravim ze na umyvanie retaze je najlepsia nafta. Mozno nieje az tak ekologicka ako cyklostar, ale za to je bezkonkurencne najlacnejsia a najlahsie zohnatelna. Zaroven najucinnejsia a najsetrnejsia k retazi z toho co som do teraz vyskusal. Staci 1 - 2 dL do bandasky k tomu primiesat retaz. trochu zahrkat a retaz je cista a zaroven ciastocne a hlavne do hlbky premazana. Spinu v nafte staci nechat usadit a je pripravena na dalsie pouzitie. To sa da opakovat najmenej 10x. Cim viac krat ju pouzijes, tym je v nej rozpusteneho viac oleja a lepsie maze.
Zatial to nerobim tak dlho aby som musel nieco likvidovat, pritom tento postup pouzivam asi dva roky. Postup je nasledovny: potrebujes jednu flasu s cistou naftou, jednu s pouzitou a jednu bandasku alebo inu nadobu s velkym hrdlom v ktorej peries retaz. Hned po pouziti nafty v bandaske ju prelejes do flase s pouzitou naftou, tam sa ti usadi bordel a na vrchu ostane plavat cista nafta. Tu pri najblizsom pouziti nalejes do bandasky a usadeny bordel ostane vo flasi. V pripade potreby do bandasky dolejes trochu novej nafty. Po pouziti ju znova nalejes na tu staru usadeninu atd. atd. Casom sa nafta mina (ostava na retazi z ktorej cast utries handrou a cast sa odpari) a zvacsuje sa objem usadeniny. Ked sa mi bude zdat ze tej usadeniny je moc, tak ju vezmem niekde kde zbieraju pouzite oleje (nejaka benzinka, autoservis alebo nieco podobne)
Ja sa chcem opýtať že prečo by sme nemali bike umývať vapkou? Lebo sme práve kvôli tomu plánovali jednu s otcom kúpiť . A aj kamarát si chce s ňou teraz umyť bike. Neviem či sa dá nastaviť veľkosť tlaku ale ak ano, ked bude najmenší nepomohlo by to?
pokial umývaš s rozumom wapka neublíži.. pokial ňou len opla***** blato z rámu a tak.. treba dávať bacha na ložiska, čapy a pod., nestriekať zblízka plným tlakom na tieto veci..
napr tak 0,5m vzdialenosť pištol-bike
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale nie .. to je taka otazka? ake su ine moznosti okrem vody a handry? ked sa pozries do navodu wapkou je aj tak zakazane umyvat tak co chces pocut? ze je na to dobre Dove mydlo?
inak bike umývam ručným záhradným postrekovačom..
/k umyvaniu... kupil som si taku asi 10l bandasku na vodu s hadicou a tlakovacim zariadenim na vrchu /klasicky zahradny postrekovac
Suhlas s epom, necham zaschnut a potom to zotriem navhlcenou handrou, potom ho len "nalestim" a namazem. A ked pridem po 2 hodkach domov tak to mozem opakovat, preto umyvam bike len ked fakt nemam co ine na praci...
Ja vravim ze na umyvanie retaze je najlepsia nafta. Mozno nieje az tak ekologicka ako cyklostar, ale za to je bezkonkurencne najlacnejsia a najlahsie zohnatelna. Zaroven najucinnejsia a najsetrnejsia k retazi z toho co som do teraz vyskusal. Staci 1 - 2 dL do bandasky k tomu primiesat retaz. trochu zahrkat a retaz je cista a zaroven ciastocne a hlavne do hlbky premazana. Spinu v nafte staci nechat usadit a je pripravena na dalsie pouzitie. To sa da opakovat najmenej 10x. Cim viac krat ju pouzijes, tym je v nej rozpusteneho viac oleja a lepsie maze.
nalejes susedovi do ochcavky v tedeicku, ni?
napr tak 0,5m vzdialenosť pištol-bike