ahojte,
poprosil by som o radu v dvoch veciach. Vyberam bajk pre seba a mozno aj pre priatelku. Bajky budu kupovane v holandsku (pravdepodobne musia byt kupene z obchodu s nejakym holandskym registracnym cislom, aby sme ich mali preplatene zamestnavatelom).
Prva, jednoduchsia rada:
hard-tail, cenovy limit +-1000€, na 1 aj viacdnove vylety, teren kazdeho druhu ale ziadne skakajuce zjazdy
https://www.canyon.com/en-nl/mtb/grand-canyon/2016/grand-canyon-al-6-9.html
http://www.cube.eu/uk/products/mtb-hardtail/ltd/cube-ltd-pro-2x-blackline-2016/
asi sa priklanam k canyonu, avsak nemecky showroom je nejakych 500km, a na okoli dost pochybujem ze najdem niekoho kto by ho mal. Preto, neviete o nieco s podobnou/rovnakou geometriou - Cube, Cannondale, Giant (neviem ci aj nieco ine tu zozeniem na predajniach a aj toto len obmedzene) co by som sa mohol pokusit najst a skusit?

Druha, tahsia rada je bajk pre priatelku.
Limit +-1000€ ale aj s vybavou cize asi skorej nieco okolo 800-900€.
Pre nu to bude ale druhy bajk. Prvy je co sme kupili tuna mestsky, takze tazko hovorit o tom co chce... Iste sa nebudu konat ziadne zjazdy, tazke vystupy.... Planovane su nejake viacdnove jazdy s kapsami, asfalt, lesne/polne cesticky, mozno vyuzitie ako mestskeho bajku. Z komfortneho hladiska by bolo lepsie asi nieco na styl crossovych (trekingovych? neviem ako sa teraz vola ta kategoria) bikeov - vzpriamenejsi, komfortnejsi posed. Neviem ci je mozne tak nastavit hard-tail, ale ak ano, tak potom kludne aj ten. Jej vyska je ~165cm.

dikes moc za rady.
08.05.2016 - 17:24:41
00
Napis kde si a mozno ti poradim nejaky rozumny obchod kde si ich mozete vyskusat - napriklad Giant a Specialized tu mavaju predvadzacky raz za cas.

S tym preplacanim pozor - neviem ako daleko byvas od prace, ale akonahle si kupis bike cez firmu, tak nemas narok na prispevok na dopravu. Cize u mna to bolo nezaujimave.

A este mas narok zvlast na bike a rocne si mozes vyuctovat nejake peniaze na udrzbu. Toto plati po dobu 4(?) rokov.
09.05.2016 - 17:35:51
00
o, dikes, o tej udrzbe som nevedel, teda vedel som ze nieco sa da odpocitat z dani ako naklady na cestovanie, ale este ma len caka "tax refund" prvy vyplnit, tuna mi lezi niekde v skrini. Od prace byvame ~ 6km, ale s tym prispevkom na dopravu sa itak spytam ci sa zrusi, lebo neviem ci inak vycerpam dalsie roky vsetky dni co mozem zamenit. No a sme z Utrechtu, vidim ze ty mas Amsterdam v profile, a tam chodime kazde ~2 tyzdne, ale itak tuna je vsetko blizko.

Inak dost rozmyslam ze mozno skocim do nemecka skusit canyon, je to nejakych 500km, 100km od Kolina, ale ak by sa tomu dalo vyhnut tak by som bol rad. Jedine ze by sa v showroome dal rovno kupit a zobrat, cize by sa nemuselo platit postovne/balne.
09.05.2016 - 18:21:58
00
V Utrechte máme kamošov a chodíme tam aj jazdiť na horské - už sme boli Leersum a Amerongen, najbližšie ideme Zeist. ;-)

Ak máš štandardné podmienky, tak príspevok na dopravu nedostávaš, lebo to platí zamestnávateľ vo výplate a platí sa až od 10km. V minulej práci som to mal 8.8 km, tak som to riešil, ale keďže nikto nevedel ako to mám vlastne urobiť, tak som to vzdal.

A kde kúpiť - pozeral si rose.de? Majú sklad a predajňu v Bocholt, čo je prvé mestečko za hranicami, čiže cca 100km od vás. Majú aj stránku rose.nl, takže by mohli byť registrovaný aj v NL.

Ináč v Leersum a aj v Arnhem sú požičovne s relatívne použiteľnými bikami - doporučujem požičať na jeden deň, pojazdiť a uvidíš. Prípadne aj v Zandvoorte majú Kona, záleží aký veľký výlet si chceš dať.
(navrhujem aby si hodil nejaký dátum a môžeme ísť pojazdiť spolu - trás je tu prekvapivo veľa)
09.05.2016 - 20:15:09
00
ahoj, sorac ze mi tolko trvala odpoved, ale cakal som ci sa mi ozvu z nasho HR, bohuzial, su very busy zatial, takze stale cakam. Kukal som ten rose.de, ale ak bude moct byt aj v zahranici/nemecku kupene, tak mi je ten canyon sympatickejsi.
A zajazdit - ak ponuka este stale plati, jasne. Dufam ze tento vikend budem uz zdravy, takze ak mate nieco v plane rad sa pridam.
16.05.2016 - 09:43:48
00
Tento vikend sa bude planovat kedy pojdeme ten Zeist. Boli meivakantie a tak podobne, takze sa nic moc nedalo dohodnut. Potom ti poslem SS s detailami.

Inac skus zavolat do rose.de - podla mna mas sancu, ze budu mat aj Holandsku pobocku. A tym padom aj Holandske dane a moznost si to odpisat.
17.05.2016 - 14:19:18
00
keyboard_arrow_up