Ahojte. Ja som si tento problem uz vyriesil.
Prepacte za malo fotiek, ale dajako sa stratili pri oprave mobilu.

Taakze, kupil som si externu bateriu a longus kapsicku do ktorej to zapadlo uuuplne presne. Cely napad spociva v tom, ze nabijacku dam do podsedlovej kapsicky a usb kablom budem nabijat GPS ktore je na riadidlach. Kupil som si usb konektor a USB predlzovaci kabel. A aby som mohol kapsicku dat kedykolvek prec, je na nej konektor. Koli jednoduchosti a cene som zvolil 3,5mm mono jack.

Konstrukcia: Najprv bolo treba upravit priamy konektor na lomeny aby sa vosiel do kapsicky. Jeden pol napojime na jednu stranu, druhy na druhu (pomocka) a druhy koniec dvojlinky som napajkoval na 3,5 samicu ktora je pripevnena v diere v kapsicke. GND na vonkajsiu cast, +5V na vnutornu. Kabel je vhodne dat trochu dlhsi aby sa pohodlne dala vybrat baterka.
Teraz treba usb predlzovak zostrihneme na dlzku aku nam treba. Na jednej strane bude samica a samca odstrihneme. Opatrne odizolujeme a odstrihneme tienenie. Mame 4 kable. 2 z toho su silove a 2 datove. Treba zistit ktore su ktore. (vo vseobecnosti Cierny je - Cerveny + biely a zeleny su datove neplati to vsak vzdy a ja som mal dokonca cerveny zlty oranzovy a biely ) Datove spojime a dobre zaizolujeme. Silove pripojime na 3,5 samca rovnako ako na samicu. V mojom pripade opat GND na vonkajsiu, +5V na vnutornu.
Vyhoda vacsiny USB kablov je v tom, ze su asi take velke ako bowden. Takze presne zapadali do drziakov na rame. USB som vpredu pripevnil SK-paskou na bowden. Uplne to staci. Testoval som to v lese aj na ceste, zatial drzi a hlavne nabija.

Bateria mi vydrzi nabijat mobil asi tyzden. Ceny: USB predlzovak 1,5€ USB kon. 50c, kapsicka 7€ , 3,5kon samec+samica 50c a 2x drizak na bowden GHOST 4€.

comment Komentáre ku fotografii

thumb_up0thumb_down reply
Príspevok porušil pravidlá MTBIKER a bol preto zmazaný moderátorom ***
thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up