Ale upozorňujem, že je to obora so zakázaným vstupom, aj keď sa ide iba po jej okraji, opatrnosť je na mieste. Ale nie je to o nič iné, ako "oficiálny" prechod Hubalová-Skalka.

Nedavno som hovoril s jednym turistom z Castej. Obora ma dve casti a v prenajme ju maju dva rozne subjekty. Ten prvy je vraj OK (vid prechod Hubalova - Skalka), druhy su typicke politicko-mocenske skupinky. Vraj s miestnymi doslo aj k fyzickym potyckam. Takze opatrne najma v ohrade v ohrade. Nachadza sa juhovychodne od Geldeku.

Teraz som to googlil, sedi to s tym, co mi bolo povedane.
http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-slovensko/lesy-ohlodane-na-kost.html

Nehospodárnosť prenajímania protestujúci zamestnanci dokumentujú aj pri tých, z pohľadu vedenia Lesov SR, najlukratívnejších prenájmoch. Zvernicu Biela skala II vedenie prenajalo majiteľovi veľkej dopravnej firmy NAD 820 Jánovi Vaverčákovi za vyše 280-tisíc korún na rok.

Ročný poplatok na hektár tak vyšiel na 360 korún. No predchádzalo tomu to, že do pôvodnej veľkej zvernice Biela Skala museli podnikoví poľovníci kúpiť kvalitnú zver z Česka za milión korún, potom ju nalákali sústredením krmeľcov do jedného rohu zvernice a napokon tento roh ohradili novým plotom za jeden a pol milióna korún. Zmenšenú a o zver obohatenú zvernicu získal do prenájmu nový majiteľ.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky od autora

Zobraziť všetky

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up