walec, veľmi rado sa stalo a ja ďakujem za otvorenie úplne exemplárneho problému / otázky pridania nového trailu do databázy. Riešenie je celkom vtipné: nakoľko databáza pochádza z OpenStreetMap, môžeš ho tam pridať aj ty sám a jeho rozpoznanie z tracklogu bude fungovať automaticky ihneď po následnej aktualizácii OSM.

Napríklad to, že algoritmus vie detekovať Cerovú dráhu som trošku ovplyvnil ja sám - Cerovka ako taká bola už na mape, ale chýbalo jej označenie, že je to MTB trail. Vychádzajúc z oficiálnych inštrukcii som jej už len doplnil tag mtb:scale, čo sa dá urobiť na pár klikov (a bez inštalácie čohokoľvek) priamo na stránke openstreetmap.org. Viď ukážkový screenshot v prílohe. Trošku ťažšie to bude v prípade trailu, ktorý v OSM ešte vôbec nie je, ale keď to má človek prejdené s GPSkom, tak s tracklogom sa to dá riešiť celkom ľahko.

Vyčerpávajúco som sa snažil všetky detaily popísať v dokumentácii riešenia. Keď sa teraz ešte trošku systém otestuje a doladí, tak určite to viac spropagujeme, aby sme mali čo najkvalitnejšiu databázu trailov (samozrejme, legálnych). Teda nie len my na MTBIKER, ale úplne všetci na svete...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up