Ďakujem pár ľuďom, ktorí mi pomáhali zorientovať sa v celej problematike výberu bicykla a vskutku pomohlo aj poňúrať sa na celom tomto fóre. Dnes môžem túto kapitolu predbežne uzavrieť.

Osobne zastávam názor, že človek si musí všetko nejako zaslúžiť. Nebolo by ťažké kúpiť rovno nejaký bajk, ale najprv som chcel vidieť, že skutočne budem môcť jazdiť (pre jeden zdravotný problém som mal ešte vlani dosť pochybnosti) a či budem skutočne chcieť. Po 20 rokoch vysedúvania v kanceláriách bolo treba niečo urobiť. Okrem intenzívnej turistiky som chcel aj nejaký šport, ktorý vytlačí pulzovú frekvenciu do iných sfér. A tak som od jesene ničil ten svoj starý verný fullhard na cestách aj necestách, neprestal som ani v zime, schudol som o nejakých 10kg a prišiel čas zohnať niečo novšie.

Keby to išlo hneď, mojím ideálom by bol asi Durango BlackJack. Prečo, to sa mi tu nechce vypisovať a hlavne je to v cene, ktorá v súčasnosti prevyšuje moju ochotu toľko vydať za bajk. Ak to bude aktuálne, určite sem ešte napíšem.

Keďže stará Atala sa mi začala rozpadávať pod rukami, nakoniec som za lacný peniaz kúpil jazdený Kellys TNT 20, čo sa celým vybavením bude blížiť skôr k low end. Ale po 200km jazdenia, kedy som si radostne užil zjazdy, kde ma ešte minule zúfalo boleli ruky od trasenia a stískania ráfikových bŕzd, teraz je to žúžo. Víkend som strávil na liptovských kamenistých cestách a aj takýto vcelku basic model je oproti pôvodnému starému kostitrasu úplne luxusné jazdenie. Asi to bude chcieť po čase vzduchovú vidlicu, ale aj toto trojkilové pružinové monštrum je pre mňa veľký pokrok. Občas možno zabúdame, že radosť je o postupných krokoch vpred.

Navyše som chcel aj niečo, čo obujem cestnými plášťami a vydám sa trebárs do Passau. Takže ešte raz ďakujem tým, čo mi trpezlivo odpovedali a lúčim sa fotečkou nového tátoša. Dovidenia na lesných cestách priatelia...

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up