Verzia z 26. 5. 2015 funguje. Asi pred dvoma dňami som si pomocou nej vyrábal mapu. A pred vyše mesiacom som si z mapového zdroja "_SK Cykloserver Cycling-new" vyrobil mapu celého Slovenska aj s okolím.

Sedím vo vlaku, tak mi nedalo a vykúšal som to na zelenej lúke. Z toho odkazu som stiahol verziu MOBACU z 26. 5. 2015, vybral zdroj "_SK Cykloserver Cycling-new", vyznačil si časť Vysokých Tatier, vybral všetky zoomy a dal vyrobiť mapu vo formáte RMaps SQLite. Mapa sa vyrobila, funguje - viď skrínšot v prílohe.

EDIT: Ešte zopár rád všeobecne.
Keď máš kúpený LOCUS Pro, tak je výhodné pre mapy využívať tieto dve jeho funkcie:
- 1. Prekrývania mapy (Nad mapou je možné zobraziť jednu transparentnú vrstvu, napr. lesné cesty. Tie môžeš použiť on-line, alebo si vyrobíš takúto offline vrstvu v MOBACu - vrstve vieš nastaviť priehľadnosť.) Vrstvu vieš zapnúť a vypnúť.
- 2. Tieňovanie mapy (Locus má možnosť zapnúť vlastné tieňovanie, ktoré vytvára zo stiahnutých výškových SRTM dát) Tieňovanie vieš zapnúť a vypnúť.

Preto odporúčam vyrobiť si iba čistú mapu bez tieňovania a lesných ciest, napr. zo zdroja "_SK Cykloserver Cycling-new". A zapínať tieňovanie a lesné cesty ako prekrývanie mapy.

Odporúčam si kľudne vyrobiť mapu celého Slovenska aj s okolím. Aby súbor nebol príliš veľký, použijeme v MOBACu pred ADD SELECTION funkciu RECREATE/ADJUST MAP TILES a ako formát vybrať WEBP QUALITY 50. Takto mám napríklad všetky zoomy celého Slovenska aj s okolím v súbore o veľkosti 1,3 GB. Vrstva s Lesnými cestami má 0,27 GB, tam sú však kvôli priehľadnosti tiles v pôvodnom PNG formáte.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up