postrehy za mna, lebo nejako miesas hrusky s jablkami :

micro switch = v jemnych krokoch (micro) vies privriet okruh pomaleho utlmu az takmer po zablokovanie. to sa deje v tlmiacej patrone. plus mas este packu (switch), ktorou to vies prepnut kvazi niekolko krokov naraz (akoze vyuzitie na rychle prepnutie medzi "chcem slapat hore kopcom" a "teraz ide zjazd".
TA = umoznuje znizenie zdvihu za chodu. to sa deje vo vzduchovej patrone. vzduchovu patronu v tejto vidle najdes bud v prevedeni TA, alebo "obycajnej" air, kde zase vies koleckom zmensovat objem vzduchovej komory a zvysit tak progresivitu (bez nutnosti pouzitia tokenov/redukcii a rozborky ako je to napr. u Pike, atd.)

a teraz k tym vidlam:

55 RC3 Ti:

tlmiaca patrona umoznuje separatne nastavenie pomaleho a rychleho utlmu a umoznuje tuning (rozborka a vymena planziet alias shim-stacku)
piest odskoku maju obidve vidlice rovnaky a je pomerne zastaraly resp. primitivny. (absencia high-speed reboundu na baze shim-stacku) a je to riesene takym hlinikovym piestikom, okolo ktoreho tancuje plastovy kruzok...vid obrazok.

Titanova pruzina bude o nieco citlivejsia, ako vzduchovy variant, avsak akonahle si prilis tazky/lahky musis si zaobstarat inu tvrdost. co nieje lacny diel. aj pruzinovy variant ma vzduchovy ventil - tu si vies mierne pritvrdit vidlicu, ale tusim len do max. 1 baru.

Okrem toho vo vidlici je viac oleja, co tiez vplyva na citlivost/lepsi chod.

55 Micro Switch:

vzduchovu patronu si vies prisposobit na svoju vahu. vidla je mierne lahsia. do noh ide malinko oleja, takze vyzaduje castejsi servis, resp. citlivost nebude asi na urovni pruzinovej.

celkovo:

su to stabilne vidlice vhodne aj pre tazkych jazdcov, jednoduchy rebound je citit v rozbitom terene (tazko najdes optimalne nastavenie, bud sa vracia vidla pomaly a moze stvrdnut pri rychlych opakovanych narazoch, alebo je otvorena prilis a tym padom nerzovna)

tym vidlam sa nevyhli problemy so zlou citlivostou od novoty (jedno ci vzduch alebo pruzina), na vine boli puzdra, v ramci zaruky marzocchi vymienali komplet vonkajsie nohy.

osobne jazdim 44 Micro Switch Ti (Ti je v tomto pripade len mala negativna pruzina) a mam prerobeny rebound a upravene puzdra a ine tesnenia pre citlivejsi chod. nemat po ruke kvalitneho tunera, tak vidlu by som uz davno dal prec, takto som spokojny.

zvaz si este dostupnost nahradnych dielov - marzocchi je v srackach - ja uz cakam 2 mesiace na prachovky/gufera lebo tie su trochu atyp a neslo pouzit nieco ine.

neviem aky mas rozpocet a ci sa chystas kupit novu alebo jazdenku, ale podla mna su lepsie vidlice v tejto kategorii rovno out of the box.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up