Karbonové plášťové ráfky je tak trochu výzva vyrobiť. Nafúknutý plášť na 8 bar pôsobí veľkou silou na steny ráfku a snaží sa ich roztiahnuť. Počas jazdy to nie je problém. Problém nastáva počas intenzívneho brzdenia, alebo brzdenia v dlhých a strmých zjazdoch. Brzdením sa steny ráfku prehrievajú a karbon sa tak stáva slabším. U galuskových ráfkov tento problém neexistuje. Kotúčové brzdy tento problém riešia tiež

Souvisí s tím nějak tento obrázek? Tzn. průřez karbonovým ráfkem galusková verze / průřez karbonovým ráfkem plášťová verze. Polopatisticky - jakože nalepíš galusku, nemá to tam víceméně na co tlačit, kdežto u toho pláště je to asi očividné, že ten tlak působí na ty "stěnky" a může být onen problém při přehřívání.
Sestra vozí plášťové verze jedné nejmenované, dosti vyhlášené, řekla bych i docela dobré značky a přesně tento problém nastal, měla tam podélné prasklinky, naštěstí jí to tehdy vyměnili, avšak závada se tehdy nijak neodůvodnila. Ptala jsem se jednoho mechanika, ten mi tohle poslal s komentářem, že to komentovat nebude, že tohle je důvod, proč by kombinaci plášť+karbon nebral a já taky ne.
Je ten obrázek tak trochu odpovědí na otázku bboonna: "Prečo na karbon galusky?"
No fuj, jak já se bojím tady na něco ptát .

Oprav mě prosím, ať nežiju v omylu, díky .

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up