Cas stejny, za seba: mnozstvo podla chuti (10g/15-18ml, 12g/18-20ml, 16g/25-30ml).
20-22gr kávy/2x20-25ml gramov extraktu/28-32"/...sitko 20-25 gramové napr LM/VST
tak ako napísal Peter a Ramon a podľa chuti, ale vždy za stejný čas 25"-30" plus mínus fúz.
scarinko či jedno alebo dvoj a sitko nerieš, vždy je podstatný čas a hrúbka mletia a množstvo kávy. Čím jemnejšie tým pomalšie a opačne, čím hrubšie tým rýchlejšie s priamou úmerou k množstvu kávy a počtu dier v sitku a ostatné bla bla bla.
P.S.: Sitko rieš len podľa toho aká kvalita a gramáž Ti vyhovuje. Myslím si, že o sitkách tu bolo už napísane dosť, takže máš z čoho čerpať.
Na obrázku je extrakcia z 12g kávy G.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up