Ahoj, dakujem vam na uvod vsetkym prispievatelom za tuto temu (special Ramonovi).
scarinko, ja som sa s cappuccinom (napenenim) trapil nieco vyse mesiaca...
Neviem co pomohlo mne, ale robim to takto:
- vychladena konvicka Motta Aurora - 350 ml (s obyc. tenkoplechovou mi to neslo), naplnena by mala byt cca polovica (davam 150ml) (na late art by to chcelo asi Europu)
- salka na cappuccino 250ml - do nej spravim esspresso, precistim ihned sprchu kavovaru a zapinam paru
- dal som dole tu chujovinu na konci trysky co ma lelit
Najdolezitejsie je ale asi to samotne penenie:
trysku vypustim na dvakrat najprv naprazdno do pohara (aby sla cista para bez vody)
ponorim do mlieka cca 1cm pod hladinu, pustim paru a hned idem vyssie s tryskou tesne na hladinu (mne to prestane vydavat pisklavy zvuk), mam ju naklonenu pod uhlom tak aby bol stale vir mlieka, a tak aby pena rovnomerne a krasne rastla, pri cca 30-40°C mi zhasne kontrolka teploty pary,
vtedy vypinam a cakam na nahriatie, medzitym kruzim mlieko v kanvicke. Ihned ako kontrolka zapne dopenim a vnaram trysku hlbsienech sa lepsie premiesa vrch so spodkom, ked dosiahnem tepotu cca 55°C vypinam paru, par krat buchnem o stol zatocim s tym a lejem
Mlieko sa mi osvedcilo obyc. plnotucne. na obrazku, to barista vlavo ma vobec neuchvatilo a to uplne v pravo bolo dost tekute po napeneni ale ano, je zazracne ... polotucne ide trochu pocitovo tazsie napenit
Nevzdavat a trenovat Stoji to potom za to.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up