Vyladenie = optimalizácia všetkých vstupných procesov a komodít tak , aby som dosiahol pre kavopiča čím najlepsi chuťový aj pachovy zážitok ... vyber kavy , mletie , distribúcia , tamping , dĺžka preinfuzie / mám tu možnosť na R58 aj na L-R / , dĺžka extrakcie .

Samozrejme zatiaľ posudzujem kvalitu espressa a ristretto len základe mojich chutových a čuchových orgánov . Refraktometer je v pláne nabudúce ... ten ti dá jednoznačnú odpoved , akú kvalitnú extrakciu si vytlačil .

Zmenu dosiahneš aj rozdielnou silou tampingu , dĺžkou preinfuzie ak to daný stroj umožňuje . U mna ako som písal u L-R aj aktívnou zmenou tlaku na puk ... preto ak môžem , každému doporučim skôr Bezzera Stregu , Izzo, L-R ako Rocket R58 alebo iný dualbojler / hoci ja na mojom R58 mám aj priame napojenie a teda aj preifuziu tkakom vody z rozvodu /

https://royalcoffee.com/understanding-coffee-extraction-other-key-brewing-concepts/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up