Veď ja som prišiel s foto dôkazom o tom, že pri SD nie sú prachové častice, tak ako si to tvrdil Ty, na rozdiel od mletia pri OD. O tom snáď spor nie je. Ešte ostáva len určiť, pri akej veľkosti častice, podľa Teba, začína prach.
Je to presne naopak, pri SD su prachove castice vo vacsom pomernom zastupeni (teda je ich viac), ako pri OD!!! O tom niet už pochýb, to je fakt, je to vlastnost mletia pri jemnejsom nastaveni a dokazuju to merania particle size distribution! Zase necitas prispevky s porozumenim. Pridavam obrazok, ktory to vysvetluje, cim jemnejsie mletie, tym viac prachovych (teda jemnych) castic, porovnaj si Grind setting "1" (3% častíc < 200 um) a trebars Grind setting "3" (1% častíc < 200 um, teda 3x menej!). Plus ďalšie prachové častice napr. 40 um, ktorých je 2x toľko.
coffee_fines.jpg

K druhej otazke: na to nie je jasna odpoved, zavisi od doby luhovania, aby najmensie castice neboli preluhovane. Odborny clanok uvadza "The upper limit of tasty extraction is decided by the most-extracted particle. This is always the smallest particle. So it’s up to you to make sure no portion of the grinds ever get over-extracted", https://baristahustle.com/blogs/barista-hustle/the-grinder-paper-explained. Na https://www.sympatec.com/en/applications/coffee/ oznacili ako jemne castice castice pod 150 um, ale bez uvedenia suvislosti. Viac o tom neviem, v kazdom pripade na jazyku sme zmenu citili traja.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up