Po dlhom čase zase trochu z techniky:
Dnes celý deň hmla a daždivo, ideálny čas na skúšanie nových kameňov. Už som sa na to celkom tešil, od júla mi stoja v šuflíku, len nebol čas. Agresívne kamene v štýle MK K30 zo stejnej fabriky . Pracné zrovnávanie rovnobežnosti metódou podkladania alobalovou fóliou a kontrola markerom, cca. 4 hodiny práce! Ale bolo to nutné. Kým pri mletí z násypky a kameňmi Italmill Food Friendly bolo nastavenie mlynca 1.00, pri týchto kameňoch a mletí SD bolo treba zjemniť nastavenie až na 0.30, a bude treba ísť ešte nižšie, na 0.25 alebo dokonca menej, pričom pri 0.20 už kamene škrtajú! Keďže mlynec bol vyčistený a povysávaný, zmeral som aj celkovú retenciu pri 1. mletí - nasypal som do prázdneho a čistého mlynca 12g kávy, vypadlo 10.7g, celková retencia len 1.3g!!! Ďalšie mletia už boli samozrejme z 10g na 10g. Mletie vyzerá viac "chlpaté" ako s FF, k chuti sa ešte vyjadriť neviem, treba doladiť mletie (pokiaľ sa bude dať) a skúsiť väčšiu gramáž.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up