Čaute, prosím vás nemáte niekto skúsenosti s moka kávovarom Bialetti Brikka 2 ? Oplatí sa priplatiť si zaň alebo stačí klasicky Bialetti Moka Express. Ak máte niekto skúsenosť s Bialetti Brikka dokáže naozaj spraviť 3mm vysoku penu (krému)?

Ja mám Brikku 2 - porcovku cez rok a z mojej skúsenosti: pena bez problémov aj 1 cm, ale cremou by som to nenazval. V každom prípade tá 4-porcová dáva o dosť horšie výsledky ( podľa komentárov na fórach ). Pri vstupe 80ml vody je z toho výstup cca 50 ml nápoja, takže cca doppio ( ale to quatro pre 4-porcovú už je asi moc:). Píše sa, že to má cca 2 bary. Určite to má inú chuť ako klasická moka, podľa mňa lepšiu. Chuť sa dá ovplyvniť množstvom vstupnej vody, mletím, množstvom kávy a aj jemným tampingom. Zase obohratá pesnička - káva, mlynček, voda a až potom .... Ja by som to nazval také "poor man espresso". Nie je to také citlivé na presné parametre a mne to chutí viac ako "espreso" z pretlakovej páky. Inak na tom ventile sa nemá čo pokaziť, je to v podstate len také závažie s gumou. Ja to používam na plyne, tak neviem či na elektrike to nebude mať iné výsledky kôli inej krivke nábehu teploty.
Pripájam foto z dnešného rána. Je to z 12g ( vošlo by tam aj viac kávy ) stredne praženej Nicaragui len sklepnuté, 80ml vody a 46ml nápoja. Keby som to chcel viac speniť, určite by to šlo.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up