Už dlhší čas premýšľam nad tým, kde by sa v okolí LM a LH dali zhotoviť pekné, jednoduché ale i o niečo obtiažnejšie singlíky/traily, ktoré by viedli popri niektorých zaujímavých, možno i neznámych miestach liptova, prípadne takéto miesta navzájom spájali. Nuž a v poslednej dobe som chtiac nechtiac musel otočiť zrak zo severu z úbočí Západných Tatier na juh k Nízkym Tatrám a čuduj sa svete, tu by sa nejaké trasy tiež rysovali a čo je hlavné, dalo by sa tu zhotoviť hneď niekoľko okruhov ako dlhších tak aj kratších, nemal by byť až taký veľký problém s povoleniami ako v TANAPe (čiže je možné že by sa nám na niečo podarilo dostať i povolenie), o možnom využívaní ako v lete tak prípadne bežkármi i v zime ani nevravím.

Ako prvý, relatívne blízsky pespektívny singel mi udrel do očí krátky okruch medzi obcami Závažná Poruba a Liptovský Ján, na priloženej mampke označený čiernou farbou. Takmer celý by bol vedený už vytvorenými len sporadicky využívanými chodníčkami, zvyšný úsek max 300 metrov by bolo treba napojiť. Čiže ako príkladný a funkčný singel na začiatok je to myslím voľba veľmi dobrá. Dokonca by sa v jeho blízskosti (Hotel Bohunice tuším) črtalo hneď niekoľko ďaľších perspektívnych nepoužívaných chodníčkov.

takže slubovaný okruh : dĺžka cca 4 km
navrh_zavazna_poruba.jpg

Takže nájdu sa tu ľudia ktorý by sa do toho pustili so mnou, skúsili čo to znamená legalizácia, úprava a stavba trailu ?


Z "veľkou trojkou" samozrejme hneď počítam ale i tak dúfam že sa k tomu jednotlivo vyjadrí . Celkovo by ma ale zaujímal názor ostatných, hlavne tých ktorý by prípadne i priložili ruku k dielu. Možno i nejaké kluby ktoré by okrem schovávania sa za SLOMBU pomohli s lobingom (ŠK Tatranské Orly ? -- počul som niečo o klubovej filozofii, je niekto na fóre ?)

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up