Moja vyskladaná prvotina (aj by som si normálne kúpil bike ale v XL veľkosti, čo by sa mi páčil bolo toho strašne málinko):
Rám s tlmičom je z ebayu, keď ho porovnám teraz, po nájazde cca 1000km a stav keď prišiel, tak povôdný majiteľ na ňom najazdil asi 10km
Kolesá, brzdy, teleskopka a pár drobností je tu z eshopu, vidla a predstavec z nemeckého bazáru, ostatné komponenty miestny bazár a drobnosti ebay.
Také najväčšie problémy boli hlavové zloženie, a k vidle ani k rámu neprišiel crown race Hlavové je tu integrované, čiže ložisko sa opiera o vyfrézované osadenie v karbóne. Nemal som s ničím takým skúsenosť a bál som sa, že to nevydrží a nevedel som, či styčné plochy namazať, zalepiť alebo len nasucho pritlačiť na seba. Prečítal som o tom články, diskusie a videá... nakoniec som to okydal vazelinkou. No a samozrejme aj nejaký omyl sa priplietol, toho času tubolito duše, teraz už bezproblémové bezduše.
Celé mi to trvalo do 3 mesiacov, pričom najdlhšie trvalo kombo rafiky-niple-špice, každý komponent ako som kúpil, som aj osadil a zbytočne nešpekuloval, lebo sezóna už klopala na dvere.
Na foto chýba oválny prevodník (neviem prečo som ho nevybalil) a sedlo.
Hmotnosť biku v stave ako je na fotke s blatníkmi, pedálmi, fľaškou, kamerou...- 13,8kg.
Nejaké dojmy alebo rady:
skladať bike z prevažne bazárových komponentov je drahšie ako ho kúpiť na bazári, ale lacnejšie ako kupiť nový.
Mám na ňom presne to čo som chcel.
Jednoznačne bezdušáky (minimálne to treba vyskúšať).
A jednoprevodník. Bál som sa a nechcelo sa mi ísť do toho, a nakoniec pohodička

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up