Radi ti to dobre?

Mne ta kazeta radila blbo.

Syn mal doteraz 2x10, 11-36 36/22. Zmenil som mu to na 1x11, 11-52 32 a samozrejme, ze zo zaciatku to aj mne radilo nafigu. Len tahom lanka, tak ako pri starom 10sp. saltri bez vyosenej vodiacej kladky, sa to absolutne nedalo nastavit tak, aby dobre radil na malych aj velkych pastorkoch. A bol som zufaly, ze co to Shimano zase uviedlo na trh, ked vodiaca kladka mala na celej sirke kazety odchylku 3mm a na starom 10sp. saltri 0mm !!!!.

Tak som zhodil retaz a bez nej som zozadu pozeral na salter, ako sa pri uvolnovani a napinani ramena hybala vodiaca kladka dolava a doprava a dosiel som na to, ze ona sa nie len posuva dolava a doprava ale ona sa pri tom aj naklana okolo osi klbu ramena a to robilo na celej sirke kazety tie 3mm.

A tak som zistil, ze syn ma na biku malinko krivu patku, ktora ale staremu saltru bez vyosenej vodiacej kladky absolutne nevadila. Narovnal som ju a radi to 100%. Najvacsie problemy pri radeni novych 12sp. saltrov s vyosenou vodiacou kladkou cca. 5cm tak moze robit co i len trochu kriva patka, lebo vodiaca kladka vtedy okolo ramena opiseje obluk 2x5=10cm. A tam sa uz prejavi aj malo kriva patka, ktora starym saltrom s nevyosenou kladkou alebo s 1-2cm vyosenou kladkou vobec nevadila.

Skontroluj si teda patku, pise to aj Shimano v dealer's manuali k 12sp. saltrom.
https://si.shimano.com/#/en/DM/MARD001.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up