Ešte k tej Brikke2... Z prípravy kávy v Brikke zas netreba robiť zložité baristické umenie.
Urobil som "low profile" test: Zobral som doma ( od jedného ortodoxného kávičkára mletú popradskú kávu originál ( spotreba 04/2021 - takže tipujem, že má už aspoň 6 mes. za sebou ), nasypal schválne ani nie plnú misku a mierne utlačil ( je hrubšie mletá ako meliem ja - inak netreba utláčať, len sklepnúť). Voda po rysku, najmenší horák na plyne naplno ( akurát pokryje celý spodok konvice ) . Výsledok ma celkom prekvapil. Na káve píšu 100% arabika, takže "taliansky pražená" robusta by mala bez problémov peniť až po strop Pena vydržala určite viac ako 1 min ( potom som koštoval ). Pre mňa to nebolo síce chuťovo uspokojujúce, ale určite pitné. Na začiatok to musí fungovať aj s kúpenou kávou z obchodu za pár šupov. Ak si človek objedná namletú kávu z pražiarne, určite to nebude horšie a nemusí to byť ani o toľko drahšie ( tmavé praženia brazílie,colombie,mexico, indie - asi nie svetlé afriky ). Samozrejme lepšia káva je lepšia .
Poznámka pod čiarou: na jemné utlačenie/zarovnanie stačí aj kelímok od jogurtu s rovným dnom a netreba zlatý super pro barista tamper ( aj keď určite by to šlo asi aj s ním , ale potom radšej 53mm ).

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up