Ja sa tych tepov nebojim len ci to nieje problem z dlhodobeho hladiska..zony tiez poznam len vacisna mojich vyjazdov je v zone 4-5 akonahle zacnem pod 140 idem len ked zastavim ..nizsie nedam lebo to co jazdim je single a traily cca 70% dole zas letim takze tepi mam vysoko aj pri vyslapoch aj pri zjazdoch dotoho clenity teren korene kamene a stale je co robit...a to ma zrovna aj bavi..zvaznice a asfaltky idem minimum v ramci moznosti.

Vytrvalostné zaťažovanie s dosahovaním maximálnych hodnôt pulzu, čo je v podstate bežné pri pretekaní na každej výkonnostnej úrovní, funkčných záťažových testoch alebo aj v niektorých tréningoch na maximum, takéto zaťažovanie so sebou nesie nejakú mieru rizika pri určitých individuálnych vrodených srdcových vadách alebo iných individuálnych anomáliách v srdcovo cievnom systéme. Lekárskou prehliadkou je možné takéto riziko ohrozenia zdravia do určitej miery eliminovať. Ak si zdravý, nechávaš organizmu čas na zregenerovanie medzi tréningami, zaťažovaním, nič si vytrvalostnými tréningami na bicykli neodpáliš. V zóne 5 - podľa ich rozdelenia čo si tu dal sa dá pracovať aj 8 hodín v kuse.
pulz.PNG

Horšie je to s behom. Ten je náročnejší na šľachy a klby dolných končatín. Srdcovo cievny systém je na tom pri cyklistike a behu podobne. Samozrejme ale že dvadsať hodín cyklistiky týždenne pri 60 až 90 percentách max. pulzu na bicykli sa nerovná 20 hodinám behu pri 60 až 90 percentách max. pulzu pri behu. Bežci vytrvalci môžu intenzívne pretekať maximálne raz do týždňa /výnimočne 2 x/ kým cyklisti aj 3 týždne v kuse.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up