Ahojte, chcem sa informovať ohľadom teleskopickej sedlovky na Canyone Spectral, teda hlavne ohľadom tej tesniacej gumy na ráme, kde sa teleskopická sedlovka zasúva. Mne tá guma nedolieha (viď foto), tzn. že tam mám po zasunutí sedlovky malú medzeru, a dostáva sa mi tade do rámu špina, voda. (viď foto)

Ďalší problém mám so správnym utiahnutím sedlovky - pri príliš silnom utiahnutí sa sedlovka zle zasúva, vysúva - zadrháva - tzn. že to utiahnutie v ráme zjavne deformuje obal sedlovky, do ktorej následne zle zapadá tá kĺzna časť?

Už som si všimol, že mám na kĺznej časti aj mierny škrabanec, čo je teda asi spôsobené tým, že som sedlovku príliš utiahol a tým ako zadrhávala, tam ten škrabanec vznikol.

Ide o to, že trafiť správny uťahovací moment je problém - príliš silný = zadrháva, príliš slabý = sedlovka sa mi pri jazde zasúva do rámu.

Akože celkovo mi to príde ako zlé riešenie takéto uťahovanie sedlovky.

No a posledný problém mám s tým, že po umytí bajku mi vždy teleskopka nejde dole - proste ani nezatlačím páčku - je tvrdá, lanko sa ani nepohne. Nechápem čo sa tam vždy po umytí udeje, ale rozchodiť mi sedlovku pomôže len to, keď ju celkom povolím, následne celú vytiahnem a zasuniem naspäť (asi tým upravím polohu toho lanka, ktoré je celé poskrúcané v ráme), fakt neviem (nejde mi to dokopy čo s tým má umývanie - ale vždy sa to udeje len vtedy, keď neumývam, je všetko okej)

Samozrejme, že toho lanka je tam poskrúcaného dosť, to byť musí, aby bolo dosť dlhé v prípade vysunutia sedlovky do max polohy.

Už som to mal aj celé rozobraté - sedlovku von, vyčistil som rám, pohýbal s celým lankom v rámci celého rámu (aj keď neviem, či je to problém lanka)

Nemáte niekto podobný problém?

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up