k vode mam este takyto zaujimavy poznatok z mojich realnych merani
zakladna tvrdost vody u mna je dH 16-17 a kH 15
ked nastavim kartusu jak luper na 30% - toto by malo byt aj moje nastavenie podla brity, tak ale realne hodnoty ca po prejdeni 30-50litrov vody cez kartusu od zmeny nastavenia su ale vobec neni jak by bolo treba, takze nasledne zmeny pri bypasse pri novej kartusi su:
- 30% je dH 4,5-5 a kH 4 co je vyrazny pokles ale stale nie ideal
- 20% je dH 4,5 a kH 3,5
- 0% je dh 4 a kH 2,5-3 a ani toto nie je ideal ale uz je to celkom blizko
toto su hodnoty do 1 mesiaca od novej kartuse, po 12mesiacoch ale kartusa slabne a pri bypasse :
- 0% je dH 7 a kH 6,5
- 30% je dh 13 a kh 14 cize hodnoty sa vyrazne zhorsia

cize to, co pise brita je zamerane na nejaky vykon s nejakym kompromisom ale mne vychadza ze aj quell je treba nechat na 0% bypass a za 6-7 mesiacov treba menit aby tvrdost vody nestupala naspat

a ked ste sa bavili o cenach tak napriklad ta quell je aj za 87eur aj za 125eur
Neviem čím si to meral, ale ja ani po roku nedosahujem pri bypass 30% také hodnoty ako Ty píšeš pri 0% bypass. Celková tvrdosť mojej nefiltrovanej vody je dH 15 a uhličitanová KH 13, a to poznám na kanvici za týždeň, ale pri kartuši s 30% bypas ani po roku. Tým nechcem spochybňovať Tvoje tvrdenie, že neprichádza k zmene tvrdosti a pokiaľ chcem udržať tvrdosť v určitej hranici, ktorá má vplyv na chuť kávy, tak je potrebné časom v závislosti na nameraných hodnotách, upravovať prietok smerom k nule. Ale určite to nieje tak dramatické, ako to píšeš. Nič netreba preháňať, a ako som už písal, ja som si vystačil s 30% bypass bez ujmy na káve (horná hranica 6 kH pri filtri, vyššia uhličitanová tvrdosť uberá káve ovocnosť) a aj na príslušenstve po celý rok.
Moje merania vody (karb kH 6, hard dH 7) po 10-tich mesiacoch pri 30% bypass prikladám.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up