pevná os na imbus ...

http://www.youtube.com/watch?v=gYcqIKGL3Xo

Myslim, ze tento system pevnej osi nieje az taky zlozity a existuje aj vo verzii s "rychloupinakom", takze k tomu netreba ani imbusak.

Presne tak ... sú dve možnosti zadnej 12 mm pevnej osi ako ukazuje to video.
Sám som prešiel z klasického 9 mm QR na 12 mm os a je cítiť rozdiel v tuhosti zadnej stavby, ale ako niekto napísal, ak máte mäkké koleso ..výplet a ráfik tak je to pocitovo asi jedno. No pri mojej váhe som sa tej pevnej osi každopádne potešil. Rovnako tak zdielam názor že tak ako sa čoraz viac používa pevná os na vidliciach bude sa toto zavádzať aj u zadných stavieb hlavne u fullov s vyšším zdvihom a tých ktoré nebudú určené na závody. Myslím že pri výletnom tempe je jedno či si z batohu vytiahnem imbus a osku vyšróbujem ním ,alebo tam mám DT upínací systém. Niekto sa niekam ponáhľa? Tak či tak potrebuješ vybaliť lepenie prípadne náhradnú dušu ... tiež som mal možnosť vybrať si DT upínak alebo riešenie na imbus a zvolil som imbus z dôvodu že tá červená prkotinka mi tam vôbec nepasovala ... (viď foto)
No a už len tak okrajovo ... to čo dáva pevnej osi tuhosť nie je ani tak jej priemer, hoci aj ten hrá rolu, no podstatné je to že oska ako taká je uložená v "trubke" a tým pádom je z každej strany uzavretá kďežto klasický QR mám možnosť pohnúť sa vo výreze ... nikdy ste sa nečudovali prečo napríklad Fox doporučuje kontrolovať a merať hrúbku materiálu na vidlici práve v mieste kde je uchytený rýchloupínák? Presne pre to ...

Dropout Thickness Inspection
Over time, the textured contact point surfaces of the front wheel hub and quick release skewer wear out the contact surfaces of the fork dropouts. Inspect and measure the thickness of the dropouts every 6 months or 100 hours. Ensure that any point on the surface is above the minimum specification of 1/4 inch, or 6.20 mm.
Replace the lower leg assembly if the dropout thickness measures at the minimum specification, or less.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up