CI by to nebolo aspoň v komoditách ujednotiť ? Teda farebné prevedenia napríklad. Niekde uvediete konkrétny tovar a po rozbalení sa uvedú varianty. Niekde uvádzate varianty samostatne - a toto je ten horší prípad.
Napriec shopom je to rozne, a dovod je najma historicky. Tento rozdiel v chapani produktov a ich variant je rozny napriec dodavatelmi a podklady od nich chodili v takej aj onakej podobe. My sme na to dlhodobo nemali vytvorene pravidla ani proces, a preto to, ci je nieco u nas zvlast produkt alebo nie, bolo historicky dane najma tym, ako to evidovali dodavatelia.
Dnes uz na to nejake interne pravidla mame dane a zjednodusene by sa dalo povedat, ze ked nieco "vyzera odlisne", mal by to byt zvlast produkt, aby bolo mozne z fotky produktu jasne identifikovat, co sa pod produktom skryva (ci uz v zoznamoch na stranke, ale aj mimo samotneho mtbiker webu). Proste, ak ma produkt fotku, kde je tovar v zelenej farbe, mal by tam byt zeleny tovar. Su z tohoto pravidla viacere vynimky, ale povacsine to plati. Cielom do buducna bude, aby novy tovar tieto pravidla respektoval, a priebezne sa aj velka cast existujucej ponuky upravuje tak, aby to tak bolo, no nie je v nasich silach (a pravdepodobne by to ani nestalo za to) preusporiadat a preskupit cele produktove portfolio.

Možno ale naháňate počet komodít . Tak ?
Nie, pocet produktov ani pocet variantov, ani pocet URL na shope, nic z toho nie je metrika, ktoru nahaname. Toto je nam prakticky jedno.

Príklad - chcem túto fľašu ... https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/flase/elite-flasa-syssa-race-cierna-matna-750-ml.html#questions/commentBox417466 ... ale v pripravovanom striebornom prevedení, ktoré bude vo vašej ponuke (ako uvádza podpora) o 2 týždne. Ak si túto dnes ponúkanú čiernu pridám do WL a vy tu striebornú pridáte ako alternatívu k čiernej, možno sa to dozviem. Ak bude ale strieborná osve ? ako to dopadne ? Zistím, že ju už máte v ponuke ?
Ak by strieborna flasa na eshope este nebola vyvorena, tak nezavisle od toho, ci by sa pridala ako prevedenie existujuceho produktu alebo ako novy produkt, tak to z WL, zial, nezistis. Tym, ze by v tejto chvili neexistovala (v takej alebo onakej podobe), do WL by si si ju pridat nevedel.
Dobra sprava vsak je, ze v databaze uz strieborna flasa je a da sa do WL pridat tu: https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/flase/elite-flasa-syssa-race-750-strieborna.html

Myslím si, že konkrétne komodity, ktoré sa líšia veľkosťou a farebným prevedením, by mali byť v jednom šuplíku. A nie aby som u Karposu, napr. hľadal farebné xy Lavaredo medzi Karposom Evo, Marmolada apod. Rozbalím Lavaredo a vidím čo je z Lavareda v ponuke ....
Konkretne Lavaredo to ma poriesene za mna u nas velmi dobre. Jednotlive farebne varianty su zvlast produkty a len ich velkosti su prevedenim daneho produktu. Vsetky farebne varianty su vsak navzajom prepojene a na seba odkazuju, vid. pod fotkou "Ďalšie varianty produktu":
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/bundy-a-vesty/prechodne-bundy/karpos-lavaredo-bunda-modratmavomodra.html#392900
Kiezby to tak bolo pri kazdom produkte. Nie je, no myslim, ze prave v kategoriach ako bundy a dresy sa to uz cele upratovalo.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up