Nie je to z mojej hlavy ale z odb. publ., na espresso je odporúčaná spodná hranica Carb 3 a horná 7, na filter spodná 3 a horná 5-6. U Hard je to pre espresso aj filter spodná 3,5-4 a horná nemá byť nad 8-10.
No ale ako som už vravel vyššie, ja som spokojný a keďže nie sme všetci stejní, aj chuťové nuanse vnímame každý trochu inak, tak proti gustu žiaden dišputát.
Odbornou publikaciou zrejme myslis Krisakovu knihu. Neviem preco tam uvadza take vysoke hodnoty.
Ked si pozries recepty z Lotusu (Hedrick) alebo odporucania SCA alebo povidny Barista Hustle, alebo Scota Rao tak sa hybe alkalinita okolo 30-40. Extremne 50 ppm as CaCO3. Prevod z ppm as CaCO3 na nemecke stupne je krat 0.05603 cize 30 je 1.6 nemeckeho stup 40 je 2.2 a 50 je 2.8. Preto hovorim ze tvoje hodnoty su exttemne vela. (Nasobne vela) Zaroven hovorim ze alkalinita ma na vyslednu chut najvacsi vplv. Tvoja kava bude sucha a kriedova bez acidity.
Suhlasim vsak ze kazdemu moze chutit nieco ine.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up