Bolo nutné si nabrať vodu, takže aj keď pôvodne nebolo v pláne, išiel som cez Sobotište. Prekvapením bola len kvapkajúca voda prameňa Anička, z roku 1845, Samuel Jurkovič. Význam vedra som tak pochopil :)

Dobré tipy na záhorské lokality sa dajú nájsť vo vašich príspevkoch cyklisti Super, len tak ďalej. Ak je k nim gpx, alebo trasa prezerateľná (klikateľná) v mape, ľuďom to určite pomôže.
Jedným z dnes navštívených miest som sa inšpiroval od kleine-ho. Z údolia Rakovej na bočný hrebeň Jurkovky. Toto som ešte nešiel a teda super. Vďaka. Mať na takom miesto chalupu, no dal by som si povedať. Len ten prístup.

Výjazd som začínal z Lakšárov a cieľ bolo okolie Vrboviec. Krásne výhľady, normálna teplota, sucho a minimum ľudí. Výšlap na Ostrý vrch bol celkom zaujímavý, vždy idem klasicky po červenej značke, ale aj lúčne stúpanie (cca 250m na 1,7km) sa dalo. Začiatok je strmší, potom to klesá. Len po lúkach sa ťažšie stúpa ako po asfalte alebo lesnej ceste.
Jediný menej zjazdný úsek bol nad Kunovom, kde je pole zorané a cca kilometer nebol úplne pohodlný, ale dal sa v sedle. Oplatí sa to obísť po modrej a žltej značke.
A pod Peckovou som vymýšľal, chcel som ísť dole do údolia a k prameňu, ale cesta tam nebola, takže späť.
Ináč fajn, hlavne tie výhľady, lúky a podvečer dážď v Bratislave, dobre sa na to z diaľky pozeralo
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/584e300985/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up