Tu ma zastihol taký zaujímavý a skôr aj taký neopísateľný pocit, kde po skoro 100km po rovine, poľných a asfaltových cestách, som sa ocitol v lese, stúpajúcom chodníku a presvitajúcom slnkom. Doslova tu človek akoby cítil "silu" okolitého lesa. Tie vône, farby, kľud. Ťažko sa to opisuje :)

Príjemná predpoveď počasia počas pracovného týždňa rovná sa dovolenka Plán bol navštíviť úplne odlišné lokality, ale pri pohľade na úhrn zrážok posledných dní v plánovaných lokalitách som sa rozhodol zostať len v blízkych miestach.
Voľba padla na Záhorie a už len vymyslieť kam. Vždy ma zaujímal prechod z Rakúska do Česka, neďaleko obce Bernhardsthal, nikdy som tadiaľ nešiel, takže to som si dal ako cieľ. Ďalšia časť trasy viedla prihraničným Českom, ale skôr som to bral len ako rýchly presun nad Skalicu. A potom už len dole kopcom na Lakšáre.

Zaujímavosťou bolo, na asfaltke nad Zlatníckou dolinou, stretnutie dvoch cyklistov, z ktorých jeden tlačil bicykel s defektom. Reku, či nepotrebujú pomoc. Pumpu mali, montpáky tiež, ale nemali dušu ani lepenie... Toto nikdy nepochopím. Chlapi boli z Holíča a vraj už volali domov, že im niekto dušu dovezie. Tak som im nechal aspoň tri rýchlozáplaty, nech to skúsia opraviť a išiel ďalej. Opäť, ako už tento rok viac krát v podobných situáciách, som propagoval bezduše. Ak aj ľudia nie sú zruční, v servise im to spravia. Nejaké defekty riešiť...
Mne ku koncu výjazdu takisto jemne fučal predný plášť (bolo to počuť), ale neriešil som to, tmel to onedlho zacelil.

Poľná cesta južne od kopca Barbajky https://sk.mapy.cz/s/jadegekece sa mi zdala čerstvo zoraná a zároveň to tam hnojili. Nemal som na konci výjazdu chuť to skúmať, preto som išiel radšej krížom cez pole, tadiaľ sa dalo.
Celkovo tak pekný deň a lokality.

Ak by som mal niekomu neznalému odporučiť nejakú fajn trasu v tejto časti Záhoria, nie náročnú, tak určite skúsiť kombináciu Holíč-Zlatnícka dolina-Čupy-Zámčisko-Kopčany. Dá sa to zokruhovať a je tam čo vidieť a jazdiť. Výhľady, lúky, lesy aj polia.

Dnešná trasa: http://www.cykloserver.cz/f/f408301305/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up