02 Táto nenápadná ale nepriehľadnuteľná značka vedie k alternatívnemu zostupu zo Sandbergu - k zostupu s výhľadom

Veľmi ďakujem za tento príspevok.
Myslím, že je škoda, ak tie vcelku nenápadné značky zmizli.
Vždy keď som schádzal po žltej značke od Úzkeho lesa do Devína, rozmýšlal som o tom, že niekde tu by mohol byť chodník, ktorým by sa dalo prejsť na modrú značku Devín - Sandberg bez pomerne dlhej a nepraktickej obchádzky cez Devín. Jedného dňa som zbadal túto značku (obr. 01) a hneď ma napadlo, že nemôže označovať nič iné, ako odbočku na tento prechod - a skutočne tomu bolo tak a navyše tento prechod sa ukázal byť oveľa kratší, ako by som predpokladal.
Toto nenápadné ale presne umiestnené značenie z času na čas nachádzam po celých Malých Karpatoch. Tentoraz však každú takú značku odskúšam a môžem povedať, že vďaka nim som spoznal mnohé zaujímavé cesty a chodníky, ktoré sa z rôznych dôvodov nestali súčasťou oficiálnych turistických značkovaných trás.
Na základe týchto skúseností by som tak formu ako aj spôsob tohto značenia označil za vysokú školu značkársku - takmer vo všetkých smeroch je priamym protikladom značenia trasy Behu Devínskou Kobylou.
Dúfam a verím, že raz sa stretnem s týmto dôverným znalcom našich Karpát aby som mu osobne poďakoval za to, že mi ukázal svoje cesty a chodníky.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up