Kalendár podujatí

Logo: AUTHOR Šela maratón AUTHOR Šela maratón

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.
Pozvánka: Author Šela maratón – majstrovská trať, ktorú určite treba aspoň raz vyskúšať

Túto sezónu sú naplánované „majstráky“ v maratóne skutočne skoro. U nás už 30. apríla a u našich západných susedov hneď o týždeň neskôr, teda 7.5.2016. Každopádne som veľmi rád, že práve ten český sa bude odohrávať na mojej obľúbenej trati s cieľom na hrade Helfštýn – veď u Moravskej Šely to inak ani nejde...

Čím je vlastne Šela tak zaujímavá? V podstate sú to akoby 2 preteky v jednom. Prvá polovica vedie po rôznych chodníčkoch a motá sa kade-tade po miestnych trailoch. Tie nie sú extrémne technicky náročné, ale vďake snahe organizátorov pri ich budovaní, majú krásny „flow“ a umožňujú ničím neprerušovanú a poriadne rýchlu jazdu.


Druhá polovica je tak trochu zrkadlový obraz tej prvej a celé sa to zmení na slušnú drinu na rovinách a neskôr v tiahlych stúpaniach. Vďaka tomu mám vždy pocit, že tých 2 288 výškových metrov na 97 km dlhej trase je viac ako v skutočnosti . Ale naozaj výnimočný je už spomínaný cieľ na krásnom hrade Helfštýn v skvelej atmosfére a ak netrpíte na kŕče, tak možno práve tu sa to zmení – hrad je ako inak, na kopci...


Samozrejme, je tam toho ďaleko viacej, a tak ako po minulé roky, vám prinesieme aj reportáž (Author Šela Marathon 2015 - Kolega nechápe, prečo zrazu zastavujem, ale z môjho výrazu tváre hneď pochopí). Alebo ešte lepšie, môžete si túto trať, prípadne niektorú z kratších variant, vyskúšať na vlastnej koži. Ak vám totiž na niektorých pretekoch chýba „atmosféra“, tak zaručujem, že práve tu niečo také nehrozí. Pravidelne tu len na dlhej štartuje viac ako 500 ľudí a o divákov pri trati taktiež vôbec nie je núdza.



Pre každého účastníka bude pripravená holandská fľaša Tacx v originálnom dizajne preteku (rovnakú fľašu vozí Peťo Sagan alebo Zdeněk Štybar) a rovnaký motív budú mať aj pamätné tričká, tie si možno priobjednať so symbolickým doplatkom 2 € (50 Kč), len do 22.4.2016.

Všetko potrebné nájdete na domovských stránkach akcie - http://www.selasport.cz/cz/author-sela-marathon/propozice.html.
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up