Kalendár podujatí

Cannondale Kráľ Záhoria

Po úspešnom prvom ročníku by sme Vás radi pozvali aj na ten druhý v ktorom sme pre Vás pripravili množstvo noviniek. Tou hlavnou je predĺženie trate na 50km. Opäť je pre Vás pripravená zaujímavá trať na úpätí Bielych Karpát v rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina. Na základe Vašich postrehov z prvého ročníka sme ubrali z asfaltovej časti a tento úsek nahradili nádherným lesným úsekom, ktorý si určite zamilujete. Trať obsahuje všetky prvky maratónskej trati. Od dlhých a krátkych výjazdov a zjazdov, cez lesné, ťažné cesty a turistické chodníky.
Cannondale Kráľ Záhoria MTB Maratón 2010

CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón začal písať svoju históriu v roku 2009. Po úspešnom prvom ročníku by sme Vás radi pozvali aj na ten druhý v ktorom sme pre Vás pripravili množstvo noviniek. Tou hlavnou je predĺženie trate na 50km. Opäť je pre Vás pripravená zaujímavá trať na úpätí Bielych Karpát v rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina...

Na základe Vašich postrehov z prvého ročníka sme ubrali z asfaltovej časti a tento úsek nahradili nádherným lesným úsekom, ktorý si určite zamilujete. Trať obsahuje všetky prvky maratónskej trati. Od dlhých a krátkych výjazdov a zjazdov, cez lesné, ťažné cesty a turistické chodníky. Ďalšou pozitívnou zmenou je, že štart a cieľ preteku bude situovaný do areálu rekreačného zariadenia Skaličan, kde je pre Vás pripravené kompletné zázemie (obed po preteku, WC, sprchy, bufet, EXPO aréna...). Pre presné a rýchle spracovanie výsledkov bude pretek meraný čipovou technológiou, ktorú zabezpečuje firma VOS-TPK z Topoľčianok. Takisto sme spustili systém ONLINE prihlasovania a ak sa prihlásite a zaplatíte štartovné do 20.4.2010 získavate ako darček cyklistickú čiapku s logom podujatia v hodnote 13,-Eur. Pitný režim ako vlani zabezpečuje slovenský výrobca športovej a doplnkovej výživy firma KOMPAVA z Nového Mesta nad Váhom. V priestoroch štartu a cieľa bude umiestnená EXPO aréna, kde budú prezentovať svoje produkty partneri podujatia ( bicykle CANNONDALE, športová výživa KOMPAVA, termooblečenie PROGRESS, impregnačné spreje HEY, outdoorové oblečenie MH SPORT, kompresné podkolienky CLIMBERG...). Cieľová medaila pre každého pretekára, ktorý pretek dokončí, originálne trofeje pre najlepších pretekárov v jednotlivých kategóriách, tombola po preteku, DVD záznam z preteku, limitovaná séria tričiek s logom podujatia -to všetko a veľa ďalších vecí na Vás čaká na druhom ročníku CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratónu.
Pôvabná prírodná scenéria spojená zo zaujímavou traťou sú tým najlepším lákadlom aby ste sa tohto preteku zúčastnili.

Na začiatok, mini-rozhovor s organizátormi pretekov

Maratóny na horských bicykloch sa tešia z roka na rok väčšej popularite. Vy ste známi organizáciou pretekov v terénnom triatlone a duatlone už dlhé roky. Kde a kedy sa zrodila myšlienka zorganizovať maratón na horských bicykloch?

- Prvá myšlienka sa zrodila zhruba pred troma rokmi. V rámci prípravy na triatlonovú sezónu absolvujeme v rámci nášho H-TRIATHLON TEAMu prípravné preteky práve na horských bicykloch. Zúčastňujeme sa na MTB maratónoch na Slovensku a v ČR. Práve atmosféra, ktorá panuje na týchto pretekoch bola pre nás veľkou výzvou zorganizovať takéto podujatie aj v Skalici. V roku 2009 sme zorganizovali prvý ročník tohto podujatia. Na pretek sa postavilo vyše 270 pretekárov zo štyroch krajín. Boli sme veľmi milo prekvapený záujmom o tento pretek a tak sa pomaličky začína rodiť tradícia tohto preteku v Skalici.

Čo všetko je potrebné k tomu aby sa mohlo takéto veľké podujatie zorganizovať?

- Najdôležitejšie je mať okolo seba podobne zapálených ľudí pre šport a veľké odhodlanie. Hlavná bremeno povinností je na mne a otcovi. Začína to rôznymi povoleniami, cez oslovovanie reklamných partnerov, zabezpečovania cien pre najlepších pretekárov, výrobou propagačných materiálov a ďalších vecí, ktoré musíte zabezpečiť aby sa takýto pretek mohol zorganizovať. Našťastie máme okolo seba partiu kamarátov a športových nadšencov, ktorý nám pomáhajú.

Poďme k samotnému podujatiu. Prezraďme čitateľom viac o tomto preteku.

- CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón 2010, ako znie oficiálny názov podujatia sa uskutoční v sobotu 24.4.2010 v rekreačnej oblasti Skalica-Zlatnícka dolina. Štart preteku je naplánovaný na 11:00hod. z areálu rekreačného zariadenia Skaličan. Jadro a cieľ preteku bude takisto situovaný do areálu rekreačného zariadenia Skaličan. Na účastníkov čaká 50km trať v lesoch Zlatníckej doliny. Pretekári absolvujú 2x25km okruh. Najvyšším bodom trate sú 574m vysoké Čupy. Prevýšenie je okolo 1310m. Trať svojim profilom je určená pre všetkých nadšencov jazdenia na horskom bicykli.

V akých kategóriách sa bude pretekať?

- Vyhlasovaných a ohodnotených bude 7 kategórií. A to kategórie: muži 15-29 rokov, 30-39 rokov, 40-49 rokov, 50-59 rokov, 60 a viac rokov. Ženy bez rozdielu veku. V absolútnom poradí budú vyhlásený prvý traja pretekári. Vo vekových kategóriách čakajú na prvých troch pretekárov vecné ceny od reklamných partnerov podujatia a originálne trofeje. Každý pretekár, ktorý pretek dokončí získa v cieli pamätnú medailu s logom podujatia. Samozrejme ako býva na nami organizovanými podujatiami zvykom, bude ohodnotený aj najstarší a najmladší účastník, ktorý pretek absolvuje. Pred vyhlasovaním výsledkom sa bude losovať tombola o zaujímavé ceny.

Čo ste pripravili pre divákov?

- Okrem super atmosféry, ktorá je súčasťou takýchto pretekov bude pre návštevníkov pripravená ochutnávka športovej a doplnkovej výživy od firmy KOMPAVA prezentácia športových firiem a ich produktov, ktoré pretek podporili v takzvanej BIKE EXPO zóne. Samozrejme areál cieľa bude ozvučený a bude k dispozícii i občerstvenie pre návštevníkov tohto podujatia.

Kde a dokedy sa môžu záujemcovia o štart na tomto podujatí prihlásiť?

- Online prihláška je k dispozícii na oficiálnych stránkach preteku http://www.h-triathlon.sk. Pre pretekárov ktorý sa prihlásia a zaplatia štartovné 13,50,-EUR v predstihu do 14.4.2010 je pripravený darček (cyklistická čiapka s logom podujatia v hodnote 13,-EUR). Sumu 0,50,-EUR zo štartovného sme sa rozhodli venovať organizácii Liga proti rakovine v Skalici. Každý štartujúci tak prispeje a hlavne pomôže v boji s touto chorobou. Štartovné sa dá uhradiť na účet H-TRIATHLON TEAMU alebo v hotovosti v predajni HERTLSPORT. Samozrejme do preteku sa dá prihlásiť aj v deň štartu 24.4.2010 od 8:00hod. do 10:40hod. ale už bez nároku na darček.

PROPOZÍCIE:

Názov:
• CANNONDALE Kráľ Záhoria MTB Maratón 2010
Miesto:
• Skalica - rekreačná oblasť Zlatnícka dolina
Dátum:
• 24.4.2010 (sobota)
Trať:
• 50km (2x25km okruh), najvyšší bod trate 574m
Štart:
• 11:00 hod. (areál rekreačného zariadenia Skaličan )
Cieľ:
• areál rekreačného zariadenia Skaličan
Štartovné:
• =13,50,-Euro -obed po preteku, štartovné čislo, občerstvenie počas preteku, pitný režim od firmy KOMPAVA, sprchy po preteku, čip na meranie časov, cieľová medaila, kupón na 10% zľavu na nákup športovej a doplnkovej výživy KOMPAVA, tombola
• =0,50,-Eur -zo štartovného bude venovaných nadácii Liga proti rakovine -miestna organizácia Skalica. Každý štartujúci tak prispeje a hlavne pomôže v boji s touto chorobou.
• (DARČEK -cyklistická čiapka s logom podujatia v hodnote 13,-Eur-prihlásený pretekár zo zaplatením štartovným do 20.4.2010, respektívne prvých 300 prihlásených pretekárov (limitovaná séria cyklo čapíc 300 kusov), )
Platba:
• pretekári, ktorí zaplatia štartovné do 20.4.2010 na účet H-TRIATHLON TEAM , alebo v hotovosti v predajni HERTLSPORT v Skalici, dostanú pri prezentácii darček (cyklistickú čiapku s logom podujatia v hodnote 13 Euro). Pri platbe na účet vložiť ako variabilný symbol dátum narodenia a v odkaze pre prijímateľa uviesť meno pretekára.
• vložením hotovosti na účet organizátora v pobočke Slovenskej sporiteľne
• poštovou poukážkou na účet organizátora
• v hotovosti pri prezentácii na mieste štartu (bez nároku na darček)
• prevodom z účtu na účet organizátora
Názov účtu: H-TRIATHLON TEAM
Číslo účtu: 0037269206/0900, Slovenská sporiteľňa
KS: 0308
VS: dátum Vášho narodenia ( 1.1.1980 = 01011980 )
• Originál dokladu o zaplatení štartovného si vezmite so sebou na prezentáciu!
• prihlásení zahraniční pretekári môžu uhradiť štartovné na mieste
Prihláška:
• Online prihláška (http://www.h-triathlon.sk/online_prihlaska__form.php)
• Online prihláška bude k dispozícii do 20.4.2010. Po tomto termíne sa do preteku môžte prihlásiť už len pri prezentácii v deň preteku 24.4.2010 od 7:30 hod. - do 10:30 hod. alebo v predajni HERTLSPORT na ulici Hollého 49 v Skalici do 23.4.2010.
Prezentácia:
• 7:30-10:30 hod. ( chata rekreačného zariadenia Skaličan-nad kúpaliskom http://www.skalican.com )
Kategórie:
• Pretek jednotlivcov M- muži, Z- ženy (rozhoduje rok narodenia)
• M1 – 15-29 rokov
• M2 – 30-39 rokov
• M3 – 40-49 rokov
• M4 – 50-59 rokov
• M5 – 60 a viac rokov
• Z – bez rozdielu veku
Ceny:
• prví traja pretekári vo vekových kategóriách obdržia vecné ceny a originálne trofeje podujatia
• každý pretekár, ktorí pretek dokončí obdrží v cieli pamätnú medailu s logom podujatia
• najmladší a najstarší účastník preteku obdrží originálnu trofej podujatia
• pred vyhlásením výsledkov tombola o vecné ceny
• prví traja pretekári v celkovom poradí získajú finančnú prémiu v hodnote 600,-EUR:
1.miesto -300,-EUR
2.miesto -200,-EUR
3.miesto -100,-EUR
Finančnú prémiu venoval Boris Horváth (BRS TECHNOLOGY)

http://www.brs-technology.sk

Občerstvenie:
• pred, počas a po preteku pitný režim od firmy KOMPAVA:
- HYPOFIT-silný antioxidačný hypotonický nápoj viac informácií
- ENERGOFIT-rehydratačný energetický nápoj viac informácií
• počas preteku 2x občerstvovacia stanica (Hypofit, Energofit, čistá voda, ovocie...)
• po preteku obed ( Guláš-jedáleň chata Skaličan)
• počas celého preteku bude možnosť si zakúpiť výživové doplnky od f. KOMPAVA. Viac info na: http://www.kompava.sk
Ubytovanie:
• zoznam miest k ubytovaniu v Skalici a Zlatníckej doline
Doprovodný program:
• BIKE EXPO-prezentácia: bicyklov CANNONDALE , športovej výživy KOMPAVA , termooblečenia PROGRESS, kompresných podkolienok CLIMBERG , outdoorového oblečenia a doplnkov MH SPORT ...
Suveníry:
•Tričko s logom podujatia Cannondale Kráľ Záhoria MTB Maratón (100% bavlna, 190g/m2), Limitovaná séria 50 kusov, Cena 5,-Euro
• DVD video záznam z preteku (treba si ho objednať pri prezentácii), Cena 5,-Euro
Kontakt:
• Peter Hertl, Hollého 49, 909 01 Skalica (Slovenská republika), tel: 00421 907 337 787 hertl@h-triathlon.sk

Podmienky a povinnosti účastníkov :
1. Poslanie prihlášky prostredníctvom internetu a zaplatenie štartovného nahradzujú písomný podpis účastníka na papierovej prihláške.
2. Za štart pretekára mladšieho ako 18 rokov zodpovedá jeho zákonný zástupca. V tomto prípade vyžadujeme pri prezentácii písomný súhlas zákonného zástupcu.
3. Všetci prihlásení štartujú na vlastné nebezpečenstvo , vrátane pripravenosti na pretek.
4. Usporiadateľ nie je zodpovedný za škody na zdraví a majetku vzniknuté účastníkom v súvislosti s pretekom.
5. Pretekár musí byt vybavený cyklistickou prilbou, ktorú musí mať nasadenú na hlave počas preteku.
6. Štartové čísla sú až do skončenia preteku majetkom usporiadateľa, nesmú sa poškodzovať a upravovať, sú viazané na prihlášku a sú neprenosné na inú osobu.
7. Pretek sa koná za plnej cestnej prevádzky !!!
8. Klasifikovaní budú iba pretekári , ktorí prejdú celú trať, vrátane všetkých traťových kontrol.
9. Protesty je možné podať písomne ihneď po príjazde do cieľa, najneskôr však 24. 4. 2010 do 15.00 hod. v kancelárií preteku pri vklade 20 euro, ktorý v prípade neoprávnenosti protestu prepadá v prospech usporiadateľa.
10. Pokiaľ by sa pretek nemohol uskutočniť z dôvodu živelnej pohromy, epidémie alebo výnimočného stavu, štartovné sa nevracia.
11. Účastník ako aj zákonný zástupca svojím podpisom berú na vedomie zodpovednosť pretekára /účastníka pretekov / za škodu spôsobenú na majetku alebo na zdraví voči tretím osobám a škode na zdraví a majetku spôsobenú sebe!
Pretekár si je vedomý že svojím podpisom, pri prezentácii priamo pred štartom pretekov odsúhlasuje, že je oboznámený a súhlasí s podmienkami a povinnosťami v tomto formulári v bodoch 1-11 .
Povinná výbava : cyklistická prilba, preukaz poistenca
Doporučená výbava : základné servisné vybavenie a náhradné diely, základná lekárnička

Mapa
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up