Kalendár podujatí

Okolobratislavy

V rámci Cyklomaratontour sa budú konať Majstrovstvá Česko-Slovenska

Čo politika pred takmer osemnástimi rokmi rozdelila, cyklistika tohto roku spojí – v krásnom prostredí Malých Karpát sa v nedeľu 26. júna uskutočnia v rámci závodu Unilever Okolobratislavy neoficiálne Majstrovstvá Česko-Slovenska v polmaratóne horských bicyklov!

Tohtoročný ročník závodov horských bicyklov pre všetky kategórie cyklistov Unilever Cyklomaratontour je v tomto roku medzinárodným seriálom – prvou zahraničnou zastávkou Unilever Cyklomaratontour 2011 sa stane Karlova Ves, ktorá je mestskou časťou Bratislavy. Podla mena slovenskej metropole vlastne závod dostal aj svoje meno: Unilever Okolobratislavy.

V Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty vytýčia usporiadatelia okruh o dĺžke 28 kilometrov, ktorý povedie z väčšej časti v lesoch okolo Bratislavy po miestnych širokých cestách. Tento okruh budú môcť účastníci závodu z radov profesionálov, ambicióznych amatérov aj čisto rekreačných cyklistov absolvovať jeden krát ako šprintmaratón či dva krát ako polmaratón. Ve druhom prípade potom trať meria 52 kilometrů a poskytne prevýšenie 2100 metrov, čo je zo všetkých závodov Unilever Cyklomaratontour 2011 suverénne najviac. Bude se teda jednať o regulérne podmienky pre športový boj, ktorý sa medzi závodníkmi rozhorí o titul majstra Česko-Slovenska pre rok 2011 !

Rekreační cyklisti, ktorí nechcú doslovne ísť ako o závod a radšej by sa len voľne prešli po trase a užili si krásných chvíľ v sedadlách svojich bicyklov môžu využiť štart Allianz Open jazdy, ktorá je aj tentokrát zadarmo. Jej účastníci ale na rozdiel od účastníkov závodu neobdržia žiadny pamätný darček.

Stalo se už zvykom, že v Unilever Cyklomaratontour sa usporiadatelia venujú aj deťom – aj tentokrát pre ne bude pripravená Allianz Cyklo Škola a aj cyklistická mlaď si bude môcť na riaditká svojich bicyklov či kolobežiek umiestniť štartové čísla a zazávodiť si v Pompo Tygríkovom poháre na tratiach o dĺžke jedného až štyroch kilometrov (úmerne veku).

Viac informácií o celom seriáli Cyklomaratontour aj závodu Unilever Okolobratislavy nájdete na stránkach http://www.cyklomaratontour.cz.

Časový program akcie
08:00-10:30 Registrácia a prezentácia závodníkov
08:00-9:30 Registrácia a prezentácia detí
10:00 Štarty Detských závodov
10:45-11:20 Radenie na štart (prvých 100 miest koridor)
11:20-11:25 Rozprava k závodu
11:30 Štart 52km
11:40 Štart 28km
15:30-16:00 Vyhlásenie výsledkov
16:00-16:15 BOHATÁ TOMBOLA
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up