Kalendár podujatí

M-SR a Slovenský pohár v Zimnom Triatlone

Špička SR v Králikoch o tituly republikových majstrov

Lyžiarsky areál Králiky neďaleko Banskej Bystrice privíta počas nadchádzajúceho víkendu (14. - 15. januára) slovenskú špičku v zimnom triatlone, ktorá tam bude bojovať o majstrovské tituly i body do Slovenského pohára. Vlani sa domáci šampionát ani na niekoľko pokusov neuskutočnil, počasie urobilo zakaždým škrt cez zámery organizátorov.

Posledný pokus bol tesne pred Vianocami, ale ani vtedy snehové podmienky neumožnili pretekárom bojovať o republikové tituly. Tentoraz je všetko pripravené, na tratiach v Králikoch je takmer meter prírodného snehu a prognóza počasia na najbližšie dni vyzerá optimisticky.

Organizátori na obidva dni pripravili trate pre krosový beh (6 km), horskú cyklistiku (9 km) a beh na lyžiach (9 km). V sobotu 14. januára sa budú výsledky počítať iba do Slovenského pohára (2. kolo), v nedeľu budú mať štatút majstrovstiev SR a zároveň budú 3. kolom Slovenského pohára. Po oba dni je štart naplánovaný na 11.00 h.

Program - lyžiarsky areál Králiky:

14. januára (sobota): 2. kolo Slovenského pohára - 6 km krosový beh - 9 km horská cyklistika - 9 km beh na lyžiach (11.00)

15. januára (nedeľa): M-SR a 3. kolo Slovenského pohára - 6 km krosový beh - 9 km horská cyklistika - 9 km beh na lyžiach (11.00)
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up