Kalendár podujatí

Cena Slovenska

Cyklistický spolok Žilina usporiada v dňoch 30. augusta až 1. septembra 2013 tradičné medzinárodné cyklistické podujatie CENA SLOVENSKA, kde sa predstavia aj zahraničné tímy a taktiež juniorská slovenská reprezentácia. Očakáva sa približne 100-členný pelotón. Na tomto podujatí v minulosti štartoval aj náš úspešný cyklista Peter Sagan.

Štvoretapové preteky začínajú v piatok o 17.00 hod časovkou na 7 km v Tepličke nad Váhom (smer na Gbeľany). V sobotu ráno odštartujú cyklisti ráno o 9.00 hod. z Mariánskeho námestia v Žiline a absolvujú štyri okruhy cez Hôrky, predpokladaný cieľ je na kopci pred Hôrkami o 11.00 hod (etapa 76 km).

Poobede sa cyklisti presunú do Rajeckých Teplíc, kde absolvujú kritérium mestom Rajecké Teplice zo začiatkom o 14.00 hod. (súťaž aj pre neregistrovaných cyklistov).
V nedeľu čaká cyklistov kráľovská etapa so štartom opäť na Mariánskom námestí o 10.00 hod. Cyklisti sa po slávnostnom štarte presunú na okruh Melocik, Semeteš (absolvujú ho 2-krát). Cieľ záverečnej etapy je v Divinke-Lalinku v predpokladanom čase o 13.15 hodine (etapa 126km).

Prihlásené tímy:
Reprezentácia Slovensko
Reprezentácia Chorvátsko
RSC Turbine Erfurt – Nemecko
RV Elxleben – Nemecko
Silesia Team – Poľsko
Dolny Slask Team – Poľsko
Favorit Brno – Česko
KSI Csepel – Maďarsko
Bikeexpress SE – Maďarsko
Al Salam – SAE
+ slovenské tímy
keyboard_arrow_up