Kalendár podujatí

Ivanka XC

comment Hodnotenia akcie

4 / 5 • 1 hodnotenie
thumb_up0thumb_down reply

Ivanka XC sä nízkorozpočtové preteky, ktoré organizuje skupinka nadšencov medzi, ktorých patrím. Zúčastnilo sa ich do stovky pretekárov vo všetkých kategóriách, najviac v kategorii mladších chlapcov a dievčat. Som hlavný organizátor prretekov a veľmi rád by som sa niekedy dostal do situácie, že by som mal dostatok pomocníkov na to, aby som sa ich mohol zúčastniť aj ako pretekár. Pomohlo by nám viac pomocníkov, ktorí majú aktívne cyklistické skúsenosti. Hoci je v Ivanke a okolí množstvo cyklistov, aktívnych i bývalých, medzi organizátormi sme vlastne len dvaja - ja a časomerač. Ostatní naši pomocníci sú všetko aktívni ľudia, ktorí majú vlastné aktivity a navzájom si vypomáhame.
Trate boli 2, krátka bola až na kratučký úsek identická s časťou tej dlhej. Napriek absencii kopcov a dlhých stúpaní, ktoré v Ivanke naozaj nemáme, boli trate pomerne náročné, o čom svedčí priemerka víťaza niečo cez 25km/h. Určite k tomu prispeli dlhé úseky prirodzene hrboľatých a úzkych poľných cestičiek prelínajúcich sa s úsekmi štrku (pri jazere) a trávnatého povrchu hrádze okolo Šúrskeho kanálu.
V mužskej kategórii sme mali celkom peknú konkurenciu, do ktorej sme primiešali ešte štyroch kadetov, výkonného staršieho chlapca (2005) v doprovode otca a jedinú ženskú pretekárku.Mali sme aj sťažnosť asi 2-3 pretekárov na to, že na konci druhého kola zabudli odbočiť do cieľa. Stáva sa to aj na väčších pretekoch, no dotknutým pretekárom sa samozrejme ospravedlňujeme.
V kategórii mladších detí bolo pretekárov úplne najviac. Deti si v tomto veku ešte nevedia dobre rozložiť sily a tak boli rozdiely obrovské. Na adresu jednej hupky hovorili v cieli viaceré, že najťažší bol "ten kopec" .
V kategórii starších detí bolo pretekárov o niečo menej a chýbalo aj viac dievčat.

Priznávam, mali sme na pretekoch nejaké organizačné nedostatky, ktoré sa však do
budúceho roku budeme snažiť odstrániť. Už teraz sa tešíme na budúci ročník, na ktorý všetkých srdečne pozývame. Keby ste naozaj prišli všetci, radšej nám to dajte vedieť vopred, aby sme sa dokázali pripraviť.

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up