Kalendár podujatí

Mercedes-Benz PRAHA silnice

Pozvánka: Majstrovstvá Českej a Slovenskej republiky v cestnej cyklistike 2018

Oficiálny začiatok tohtoročného leta sa bude niesť v znamení spoločných majstrovstiev ČR a SR v cestnej cyklistike.

V Plzni a Karlových Varoch sa v termíne 21.-24. júna stretnú najlepší slovenskí a českí pretekári, medzi nimi Peter Sagan, Zdeňek Štybar, Roman Kreuziger a ďalšie ostrosledované hviezdy. Súťažiť budú aj muži do 23 rokov, ženy, juniori a juniorky.


Prvý deň je na programe časovka jednotlivcov. Pre pretekárov je pripravený 20 km okruh, ktorý ženy, juniorky a juniori pôjdu raz a muži v kategórii Elite dvakrát. Následne sa v sobotu odštartujú preteky s hromadným štartom, ktoré povedú po 16 km dlhom okruhu, ktorý majú ženy a juniorky na programe päťkrát (80 km) a juniori s dvoma okruhmi navyše najazdia 112 km. V nedeľu sa dozvieme mená nových majstrov ČR a SR v kategórii muži Elite, a to po absolvovaní 192 km na 12 okruhoch.

„Na Slovensku a v Čechách veľmi nepretekám, ale toto bude výnimka, takže dôjdite pozrieť na republikové majstrovstvá 2018...“, pozýva Sagan všetkých cyklistických fanúšikov. Pozrite si celý jeho odkaz:


Ako vyzerá trať a aké nepríjemné miesta na nej čakajú na pretekárov? Kde môže zohrať dôležitú úlohu vietor a kde sa bude rozhodovať? To všetko nám priblíži Roma Kreuziger vo videu, v ktorom prechádza celú majstrovskú trať.


Fanúšikovia cestnej cyklistiky by si rozhodne nemali nechať ujsť túto príležitosť a prísť povzbudiť svojich favoritov v boji o zisk majstrovských titulov.


Kompletné propozície pretekov nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up