Kalendár podujatí

Logo: MTBIKER Novodubnický maratón 26.ročník MTBIKER Novodubnický maratón 26.ročník

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Aktualizácia k 19.8.2020

Priatelia, je nám to ľúto, avšak na základe vyjadrenia Úradu verejného zdravotníctva tento rok rušíme MTBIKER Novodubnický maratón

Za 25 rokov sa stalo množstvo udalostí a zmien v spoločnosti i u nás v klube, ktoré ovplyvňovali dianie okolo Novodubnického maratónu. Veľakrát sme mali "na mále", 25 rokov však “Dubničák“ nezastavilo nič.

Prišiel rok 2020 a pár dní pred podujatím sme nútení ho zrušiť. Od skorej jari svet morí neviditeľný nepriateľ zvaný COVID-19, pliaga, ktorá sa dotkla a stále dotýka každého z nás. Utrpela ekonomika, zdravie mnohých ľudí, každodenná pohodlná rutina a veľakrát aj medziľudské vzťahy. Áno, to všetko už viete, všade to počujete, čítate, denne s tým žijete. Svet sa proste zmenil. Od jari zápasíme s problémami okolo koronavírusu aj pri organizovaní nášho a vášho maratónu. Už to vyzeralo, že napriek všetkému sme zápas vyhrali a maratón s obmedzeniami ale predsa opäť bude. Verili sme, že vás po roku opäť uvidíme, prehodíme pár viet, alebo si len hlavou nenápadne kývneme na pozdrav. Nič z toho žiaľ ale nebude.

Nebudeme polemizovať, prečo padlo takéto rozhodnutie zo strany Úradu verejného zdravotníctva, o tom, aká závažná je situácia na Slovensku, o tom, aký nebezpečný koronavírus vlastne je, ani o tom, že inde sa predsa rôzne podujatia konajú. Je koniec. Nemá zmysel pokúšať, ísť na alebo za hranu odporúčania. Sme len zopár priateľov, ktorí robia Dubničák najlepšie, ako vedia popri zamestnaní a nezištne. Áno, nezištne. Nikto z nás si nezoberie na svedomie ohrozenie verejného (vášho i nášho) zdravia a s tým spojené problémy so zákonom a prípadné pokuty. Mimochodom, podľa informácií, ktoré sme dostali, sa pokuta za porušenie epidemiologických nariadení pohybuje od 3 000 do 20 000 eur. Aj najnižšia sadzba by náš klub zlikvidovala a pravdepodobne spôsobila prievan aj v našich súkromných peňaženkách.

Nemáme ani záujem riskovať povinnú 14-dňovú karanténu, ak sa na/po maratóne nájde čo i len jedna nakazená osoba. Takáto karanténa by sa netýkala len vás – všetkých účastníkov (a pravdepodobne aj rodinných príslušníkov), ale odstavili by sme okrem organizátorov napríklad aj celý Amfík pub, školskú jedáleň, sponzorov, časť mestského úradu a podobne. A tomu chceme predísť.
Zrušenie maratónu nás bolí, je to naša srdcovka.

Teraz o tom, čo vás zaujíma najviac – vaše peniaze.
V prípade záujmu o vrátenie štartovného vám ho samozrejme čo najrýchlejšie vrátime späť na účet. Nebojte sa, nebudeme špekulovať a zbytočne naťahovať čas.

Možnosti vrátenia štartovného
  • presunutie štartovného na budúci rok na termín 21.8.2021
  • požiadanie o vrátenie štartovného
  • svoje štartovné venujem v plnej výške organizátorom maratónu na podporu už realizovaných aktivít spojených s jeho prípravou
Pamätné tričká: možnosti doručenia alebo jeho odmietnutie
Celkovo si ho objednalo 168 z vás, pričom výrobné náklady na každé jedno boli takmer 12 eur, čo predstavuje celkovo 2 000 eur. Práve toto je najväčšia nákladová položka, ktorá už bola vynaložená a museli sme ju aj uhradiť. Ak chcete podporiť maratón, nechajte si toto legendárne tričko, ktorým pomôžete organizátorom.

Možnosti pre tričká
  • odobrať v Novej Dubnici alebo v MTBIKER centre Hrádok (možnosť do konca roka 2020)
  • dodať spolu s objednávkou z MTBIKER shopu na adresu (možnosť do konca roka 2020, či už cez tvoju objednávku alebo objednávku kamárta/ky)
  • vrátenie peňazí za tričko v plnej výške
Online formulár pre vrátenie štartovného a možnosti pre tričká je potrebné vyplniť na tomto odkaze.

Pevne veríme, že toto šialenstvo prehrmí a o rok je Novodubnický maratón v plnej sile späť. Už teraz si poznačte dátum 21.8.2021.

Na záver vám všetkým ďakujeme za dôveru a záujem o tento maratón. Ďakujeme aj všetkým, ktorí do poslednej chvíle pomáhali s prípravami podujatia a našim sponzorom.

Do skorého videnia v lepších časoch, priatelia.

Organizačný tím MTBIKER Novodubnického maratónu

Najstarší a historicky najťažší vytrvalostný pretek horských bicyklov na Slovensku. (26. ročník)

MTBIKER Novodubnický maratón 2020 pre vás organizuje MTB klub Dubnica v spolupráci s MTBIKER a mestom NOVÁ DUBNICA

Bude maratón?
AKTUALIZOVANÉ 17.8.2020

Aktuálne informácie ohľadne Dubničáku a opatreniach v súvislosti s koronavírusom:

V stredu 19.8.2020 dostaneme z Úradu verejného zdravotníctva stanovisko ku konaniu nášho podujatia. Ak nám ho úrady neodporučia či zakážu usporiadať, tak Dubničák tento rok zrušíme ?

Ak pociťujete akékoľvek príznaky ochorenia, zostaňte radšej doma.

Pri vstupe do športovej haly a jedálne je povinné dezinfikovať si ruky.

V športovej hale (miesto registrácie, toalety) je nosenie ochranného rúška či iného adekvátneho prostriedku ktorý prekrýva ústa a nos POVINNÉ!

Každý účastník si prinesie na prezentáciu vlastnoručne podpísanú prihlášku. Pri podpisovaní prihlášky / prehlásenia na mieste odporúčame použiť vlastné pero. V prípade, že si pero neprinesiete, dostanete pero na prezentácií a toto si odnesiete domov.

Vo vnútorných priestoroch (hala, jedáleň) dodržujte od seba rozostupy a zbytočne sa tu nezdržujte.

Rovnako vás žiadame aj o disciplínu a isté rozostupy aj v priestoroch štartu, cieľa a bufetov na trati.
Ochranné rúška rozhodne odporúčame použiť aj vonku, najmä pri wapkách, prezentačných stánkoch, výdaji nápojov, čakaní na vyhlasovanie výsledkov či priateľov ktorí sú ešte na trati. A samozrejme aj pri čakaní na štart. Po odštartovaní, keď sa pelotón trošku natiahne si ich môžete odložiť.

Nosenie ochranných rúšok a dodržiavanie odstupov samozrejme odporúčame aj divákom.
Zrušili sme losovanie tomboly, rozdávanie slnečníc a rodinnú trať MAYO FAMILY.
Ak to nie je nevyhnutne nutné, neberte so sebou doprovod ktorý nebude pretekať.
Ak to nie je nevyhnutne nutné, vynechajte radšej sprchovanie v športovej hale a umývanie bicykla.

Počítajte s tým, že vám môže byť štátom nariadená povinná 14-dňová karanténa v prípade pozitívneho testu na COVID-19 niektorému z účastníkov nášho maratónu.

Prichádzate z cudziny?

Naďalej pozorne sledujeme situáciu ohľadom šíriaceho sa vírusu COVID-19 a plne rešpektujeme nariadenie ÚVZ. V prípade potreby maratón samozrejme zrušíme, prípadne obmedzíme počet účastníkov na povolený limit. Platby za štartovné sa v takomto prípade presunú na ďalší ročník, prípadne budú vrátené.

O akýchkoľvek zmenách vás budeme informovať aj tu na webe aj na Facebooku.

Buďme však stále zodpovední, nosme rúška kde treba, poriadne sa umývajme, chráňme od nákazy seba i ostatných…


Videopozvánka

Dátum:
22.8.2019

Miesto konania:
Nová Dubnica

Trate:
  • KLASIK (41km / 1250m)
  • Na túto trať vás chodí najviac a vôbec sa nečudujeme. Je krásna a určená všetkým hobby jazdcom, ktorí nenechávajú svoje bajky cez víkend opreté v pivnici. Zároveň je určená pre začínajúcich ambicióznych maratónskych pretekárov, ktorí môžu pretekať v kategórií JUNIORI.
  • HARD (73km / 2450m)
  • HARD znamená ťažky, takže toto nie je trať pre bábovky, ale pre pravidelne a poctivo bajkujúcich jedincov.
  • KING (100km / 3400m)
  • Táto trať je určená nejvytrvalejším a najvytrénovanejším milovníkom horských maratónov
Kategórie:
  • KLASIK: JUNIORI (dievčatá + chlapci 8-15 rokov), MUŽI (16-34 rokov), VETERÁNI (35-50 rokov), SENIORI (51 a viac rokov), ŽENY (16-40 rokov), DÁMY (41 rokov a viac)
  • HARD: MUŽI (16-34 rokov), VETERÁNI (35-50 rokov), SENIORI (51 rokov a viac), ŽENY (16 rokov a viac)
Štartovné
Klasik, Hard
  • do 31.5.2020 – prevodom na účet 13€ / 340Kč
  • 1.6. – 31.7. – prevodom na účet 16€ / 420Kč
  • 1.8. – 16.8. – prevodom na účet 19€ / 500Kč
  • 17.8. – 20.8. – nie je možné uhradiť štartovné
  • 21.8. – len v hotovosti osobne na prezentácií 22€ / 580Kč
  • 22.8. – len v hotovosti osobne na prezentácií 25€ / 660Kč
Čísla účtov:
účet v EUR: IBAN: SK27 8330 0000 0027 0162 7796
Pre platbu z ČR: 27 0162 7796/2010
Špecifický symbol je dátum narodenia vo formáte (RRRRMMDD)

Všetci účastnící, ktorí v roku 2000 absolvovali trať KING v časovom limite majú štartovné zdarma. Ak medzi nich patríte, ozvite sa nám, keď sa budete prihlasovať.

Občania s ťažkým zdravotným postihnutím platia POLOVIČNÉ ŠTARTOVNÉ, v tomto prípade sa však na prezentácií musia preukázať platným preukazom ZŤP a do poznámky k platbe uveďte „ZŤP“.

Vklady dopredu prihlásených účastníkov, ktorí sa preteku z vlastnej viny nezúčastnia, nebudú vrátené. V období od 17.8. do 20.8. sa nedá uhradiť platba žiadnym spôsobom. Za riadne prihláseného budete považovaný až po riadnej registrácií v systéme a po prijatí vašej platby na našom účte. Doklad o zaplatení si zoberte so sebou pre prípad reklamácie. Online registrácia prebieha na tomto odkaze.

Štartovné na maratón zahŕňa: štartovný balíček (štartové číslo s čipom a darčekmi od sponzorov), občerstvenie na trati, jedlo a nápoj v cieli, zdravotnícke zabezpečenie, možnosť umyť si bicykel a osprchovať sa, možnosť zúčastniť sa tomboly (losuje a odmeňuje sa na základe štartového čísla, majte ho preto u seba).

Podmienkou účasti každého pretekára je vlasnoručne podpísaná prihláška, ktorú treba odovzdať na prezentacií a obsahuje aj Prehlásenie pretekára, v ktorom okrem iného podpisujete aj to, že ste si prečítali, porozumeli, súhlasíte a dôkladne ste sa oboznámili s propozíciami pretekov a Vyhlásením o právnej zodpovednosti pri ujme na zdraví a o využití autorských práv – Reverzom.

V prípade problémov s prihlásením kontaktujte priamo Martina Priečinského: mpriecinsky@maraton.sk mobil: +421 949 321 921

Tričko:
Takéto čierne tričko si budete môcť objednať len spolu so štartovným do 31.7.2020.
95% bavlna, 5% Elastan, 180 g/m²
Cena trička je 12€.
Objednané a uhradené tričká vám vydáme na prezentácií.

Maratónska rodina:
Opäť vyhlasujeme súťaž o maratónsku rodinu. Prehovorte konečne váhajúce polovičky, starých rodičov a deti, pretože zúčastniť sa Vám určite vyplatí! Do súťaže o maratónsku rodinu sa môže prihlásiť len najbližšia rodina. To znamená: otec, mama, dedko, babka, syn a dcéra. Vzdialenejší príbuzenský vzťah ako je ujo, teta, bratranec, sestrenica a pod., nie je možné prihlásiť do maratónskej rodiny. Minimálny počet členov tímu maratónskej rodiny je tri. Každý člen maratónskej rodiny sa môže prihlásiť na inú trať. To znamená napríklad, že otec môže ísť na najťažšiu trať, syn bude pretekať na Basicu a matka s dcérou si rekreačne prevezú na najkratšej trati. Vyhráva rodina s najväčším počtom zúčastnených pretekárov. V prípade rovnakého počtu pretekárov u viacerých rodín, vyhráva rodina s mladším vekovým priemerom. Každá prihlásená maratónska rodina má zadarmo jedno štartovné (s najnižšou hodnotou). Ak niekto z rodiny využije bezplatné prihlásenie na trať MAYO FAMILY, ďalšie voľné štartovné sa už Maratónskej rodine neuzná. Ako rodina sa zaprezentujete vyplnením názvu rodinného tímu na prihláške. Na prezentáciu si doneste so sebou doklad pomocou ktorého jasne preukážete, že sa jedná o najbližší príbuzenský vzťah.

Fotoservis:
Každý účastník si bude môcť po preteku bezplatne vybrať a stiahnuť jednu zo svojich profesionálne zhotovených fotografií z nášho maratónu zo stránok HVIEZDA FaxCopy. V prípade záujmu o stiahnutie viacerých fotografií či zhotovenia nejakých produktov zo svojej fotografie platí cenník a podmienky spoločnosti FaxCopy. Účastník podujatia berie na vedomie, že počas preteku bude na trati pôsobiť fotoservis partnera podujatia. Pre možnosť bezplatného stiahnutia fotografie od FOTOservis HVIEZDA treba mať v prihlasovacom systéme každý účastník riadne vyplnenú funkčnú e-mailovú adresu. Na prezentácií bude potrebné spolu s prihláškou podpísať aj nasledovný text:

V zmysle zákona o ochrane osobných údajov č. 18/2018 Z. z udeľujem súhlas spoločnosti Faxcopy Pro s.r.o. IČO: 47076178 na fotografovanie a zverejnenie mojich fotografií na stránke www.faxcopypro.sk v rozsahu fotografie (platí po dobu 5 rokov po podujatí) z podujatia a štartového čísla. Zároveň v tejto súvislosti udeľuje aj súhlas tejto spoločnosti so zaslaním informačného e-mailu na moju email adresu (platí po dobu 1 rok po podujatí), odkazujúcim na zhotovené fotografie.

Ostatné informácie:
Podmienkou účasti každého pretekára je vlasnoručne podpísaná prihláška, ktorú treba odovzdať na prezentacií a obsahuje aj Prehlásenie pretekára, v ktorom okrem iného podpisujete aj to, že ste si prečítali, porozumeli, súhlasíte a dôkladne ste sa oboznámili s propozíciami pretekov a Vyhlásením o právnej zodpovednosti pri ujme na zdraví a o využití autorských práv – Reverzom.

Účastník pretekov musí dbať, aby jeho vybavenie (bicykel s jeho príslušenstvom a pripojenými prvkami, prilba, športový úbor, atď.) nebolo z hľadiska jeho kvality, použitého materiálu a technického pojatia zdrojom žiadneho nebezpečia ako pre neho samotného ako aj pre ostatných pretekárov.

Účastníci sú povinní mať riadne upevnenú prilbu na hlave počas celého preteku. Porušenie tohoto nariadenia je dôvodom pre diskvalifikáciu. Počas jazdy na bicykli je z bezpečnostných dôvodov zakázané telefonovať a používať slúchadlá.

Trate budú označené predovšetkým igelitovými fáborkami (mlíko), značkami nasprejovanými na stromoch, kameňoch a asfalte a vápnom na zemi.

Väčšia časť tratí vedie po spevnených lesných cestách a horských chodníkoch. Asfaltu, ale aj opačného extrému je minimum.

Oficiálny protest proti výsledkom môžete podať v cieli písomnou formou oficiálnemu rozhodcovi akcie. A to najneskôr do 15 minút po vyhlasení výsledkov s vkladom 20€. Tento v prípade zamietnutia protestu prepadá v prospech usporiadateľa.

Pretekár štartuje na vlastné nebezpečenstvo a zodpovednosť. Usporiadateľ nezodpovedá za škody účastníkom vzniknuté ani ním spôsobené.

Všetci účastníci sa musia správať športovo a umožniť ostatným účastníkom, aby ich predbehli bez prekážania, prípadne aby ostatných obiehali bez ohrozenia seba aj predbiehaných.

Pretek sa koná za plnej cestnej premávky a účastník preto musí dodržiavať pravidlá cestnej premávky.

Štartovné sa pretekárom ktorí nenastúpia na štart nevracia.

Trate prechádzajú chráneným územím, neschádzajte preto z vyznačených ciest a neničte prírodu. Mimo vyznačené občerstvovacie stanice nie je možné vyhadzovať akýkoľvek odpad. V opačnom prípade, bude pretekár diskvalifikovaný.

Ak účastník opustí trať z hocakých príčin a chce pokračovať v preteku, musí sa vrátiť na trať v tom istom bode ako ju opustil. Účastník, ktorý neprejde riadne celú trať a pretek nedokončí nesmie prejsť cieľovým oblúkom.

Časomiera je zabezpečená čipovou technológiu. Jednorazový čip sa nachádza v štartovom čísle.

Trasa maratónu bude značená len pre tento pretek. Mimo preteku sa nebude používať, aby nedochádzalo k nadmernej erózii a plašeniu zvierat.

Odporúčame mať pri sebe mobilný telefón, kartičku poistenca a základné náradie na opravu bicykla/defektu (nakoľko nebudeme mať na trati servis bicyklov).

V prípade nepriaznivého počasia sa trate nebudú skracovať. Je možné sa pred pretekom na prezentácií prehlásiť na ľahšiu trať.

Organizátor preteku si vyhradzuje právo zmeny programu.

Ubytovanie nezabezpečujeme.

Odporúčame v prihláške vyplniť telefónne číslo na mobil, po prejazde cieľom dostaneme sms správu o vašom umiestnení a čase.

Pretekári, ktorí predčasne odštartujú, neprejdú všetkými kontrolami, nešportovo sa správajú počas preteku, alebo si zložia ochrannú prilbu, budú diskvalifikovaní so stratou všetkých práv.

Nevyzdvihnuté ceny a štartovacie balíčky nebudeme dodatočne zasielať poštou. Obsah prezentačných balíčkov sa môže líšiť a je nenárokovateľný.

Organizátor si vyhradzuje právo podujatie zrušiť v prípade extrémne nepriaznivého počasia alebo ohrozenia zdravia a života účastníkov, bez nároku na vrátenie štartovného.

Odporúčame sledovať aj našu udalosť na Facebooku


Viac informácií nájdete aj na stránke maratónu.
keyboard_arrow_up